Petitchef

Paine cu branza

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Drojdia se desface cu o lingura de zahar si 100 de ml de lapte, adaugam faina cat sa iasa un aluat ca de clatite. Amestecam bine si punem la crescut pana isi dubleaza volumul.
  • Intr-un bol cernem restul de faina,in care vom adauga praful de sare,uleiul si zaharul ramas.
  • In mijloc facem o adancitura in care vom pune maiaua.Amestecam si adaugam laptele caldut. Incepem sa framantam pana cand aluatul devine neted si elastic.
  • Il punem la crescut, acoperit cu un prosop,pana cand isi va dubla volumul.
  • Cand a crescut,il punem pe masa de lucru si il vom imparti in 5.Patru parti sa fie egale,iar a cincea sa fie mai mare.
  • Cele 4 bile mai mici de aluat,le vom intinde in foi,nu prea subtiri. Pregatim o tava mai mare.A folosit tava alba de la aragaz.
  • A uns-o cu margarina topita si am pudrat cu faina. A luat prima foaie si a pus-o in tava.Am uns-o bine cu margarina topita,am presarat telemea rasa,iar deasupra a presarat zahar.
  • Asa a procedat cu toate cele 4 foi, suprapunandu-le. Ultima ramane neunsa. Teancul de foi il vom taia in 8 parti egale,incepand din mijloc,spre exterior,unde vom lasa o margine de cativa milimetri.
  • Cele 8 colturi rezultate,dupa taiere,le vom intoarce spre exterior.Mijlocul va ramane gol. A cincea bila,o intindem intr-un rulou,pe care il vom impleti in doua.Il strangem si il vom aseza in mijlocul,ramas gol,la cele 4 foi.
  • Punem la crescut, acoperim cu un prosop. Cand este gata,ungem cu ou batut,presaram cu mac in mijloc si dam la cuptorul incins de dinainte, cam 40 de minute.

Poze

Paine cu branza, poza 1
Paine cu branza, poza 2
Paine cu branza, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Paine toast - de casa


Comentarii:

21/12/2013

Cea mai estetica si frumoasa paine pe care am putut so vad este superba felicitarii

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/06/2013

Bun, delicios si frumos! Si ochiul vrea partea sa! Felicitari si multumesc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/01/2015

Minunata

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Super tare va multumim

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza cheddar
Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza cheddar
4 porții
1h50m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Paine cu marar si ceapa
Paine cu marar si ceapa
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaPainea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Branza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza Albastra

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.