Petitchef

Paine cu branza

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Drojdia se desface cu o lingura de zahar si 100 de ml de lapte, adaugam faina cat sa iasa un aluat ca de clatite. Amestecam bine si punem la crescut pana isi dubleaza volumul.
  • Intr-un bol cernem restul de faina,in care vom adauga praful de sare,uleiul si zaharul ramas.
  • In mijloc facem o adancitura in care vom pune maiaua.Amestecam si adaugam laptele caldut. Incepem sa framantam pana cand aluatul devine neted si elastic.
  • Il punem la crescut, acoperit cu un prosop,pana cand isi va dubla volumul.
  • Cand a crescut,il punem pe masa de lucru si il vom imparti in 5.Patru parti sa fie egale,iar a cincea sa fie mai mare.
  • Cele 4 bile mai mici de aluat,le vom intinde in foi,nu prea subtiri. Pregatim o tava mai mare.A folosit tava alba de la aragaz.
  • A uns-o cu margarina topita si am pudrat cu faina. A luat prima foaie si a pus-o in tava.Am uns-o bine cu margarina topita,am presarat telemea rasa,iar deasupra a presarat zahar.
  • Asa a procedat cu toate cele 4 foi, suprapunandu-le. Ultima ramane neunsa. Teancul de foi il vom taia in 8 parti egale,incepand din mijloc,spre exterior,unde vom lasa o margine de cativa milimetri.
  • Cele 8 colturi rezultate,dupa taiere,le vom intoarce spre exterior.Mijlocul va ramane gol. A cincea bila,o intindem intr-un rulou,pe care il vom impleti in doua.Il strangem si il vom aseza in mijlocul,ramas gol,la cele 4 foi.
  • Punem la crescut, acoperim cu un prosop. Cand este gata,ungem cu ou batut,presaram cu mac in mijloc si dam la cuptorul incins de dinainte, cam 40 de minute.


Poze

Paine cu branza
Paine cu branza - poza 2
Paine cu branza - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

21/12/2013

Cea mai estetica si frumoasa paine pe care am putut so vad este superba felicitarii

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/06/2013

Bun, delicios si frumos! Si ochiul vrea partea sa! Felicitari si multumesc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/01/2015

Minunata

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Super tare va multumim

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează