Petitchef

Suberek

Altele
6 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se framanta un aluat din faina,sare ,apa calduta si in cazul de fata si o picatura de drojdie ,sa iasa un aluat elastic si nelipicios.Nu se lasa la dospit.
  • Se imparte in doua rulouri se taie segmente cam de 2 cm apoi se mai framanta cu podul palmei si se fac bilute.
  • Intretimp se face umplutura de carne sau branza. Se intinde cu sucitorul fiecare biluta cam de 20 cm diametru si subtire cam de 1-2 mm ,sa nu se rupa la inchidere. Umplutura se pune pe jumatate de foaie,cealalta jumatate se pliaza deasupra si se sigileaza cu degetele apoi cu un instrument de sigilat paste.
  • Se incinge foarte bine uleiul in tigaie,sa fie cam 2-3 cm de ulei,dupa care se pun suberekurile,ele se vor umfla si cand sunt rumenite sunt gata.Aici am fost eu de vina ca am ars putin uleiul ,ca am venit cu ideea despartirii suberekurillor cu branza fata de ele cu carne si am zapacit-o pe Levent ,care le prajea.drept e ca am venit cu ideea mai pe urma,asa ca ne-am disputat si s-a incins uleiul mai tare decat trebuia.Dar vezi ca poza nu minte ca am venit mai tarziu sa pozez decat trebuia.
  • Se scot pe o farfurie,apoi se trec intr-o cratita care se acopera cu capac,ca sa ramana fragede,altfel vor fi crocante. Se servesc ca atare,dar cu iaurt sau lapte batut sunt imbatabile !Tatarii le mananca si alaturi de compot de fructe.Da' ce sa va spun ca alaturi de bere sau vin sec ,la un rummy sunt minunate.

Rețete inrudite

YouTube

Clapon cu castane



Poze

Suberek
Suberek - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/03/2014

Una din retetele mele preferate.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2012

Foarte gustoase

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ravioli la abur
Ravioli la abur
8 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mojito royal cu sampanie
Mojito royal cu sampanie
1 porții
5 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează