Petitchef

Suberek

Altele
6 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1/4 cub de drojdie proaspata

1/2 lg sare

aprox o cescuta mica de apa calda

ptr umplutura

0,5 kg carne de pui,vaca sau oaie tocata

3 cepe mari tocate marunt

sare,piper dupa gust

1 Lg menta uscata

sau umplutura cu branza

aprox 200 g telemea

o cutie de branza fagaras

-A scapat si putin piper cat Saide n-a fost atenta.

Preparare

  • Se framanta un aluat din faina,sare ,apa calduta si in cazul de fata si o picatura de drojdie ,sa iasa un aluat elastic si nelipicios.Nu se lasa la dospit.
  • Se imparte in doua rulouri se taie segmente cam de 2 cm apoi se mai framanta cu podul palmei si se fac bilute.
  • Intretimp se face umplutura de carne sau branza. Se intinde cu sucitorul fiecare biluta cam de 20 cm diametru si subtire cam de 1-2 mm ,sa nu se rupa la inchidere. Umplutura se pune pe jumatate de foaie,cealalta jumatate se pliaza deasupra si se sigileaza cu degetele apoi cu un instrument de sigilat paste.
  • Se incinge foarte bine uleiul in tigaie,sa fie cam 2-3 cm de ulei,dupa care se pun suberekurile,ele se vor umfla si cand sunt rumenite sunt gata.Aici am fost eu de vina ca am ars putin uleiul ,ca am venit cu ideea despartirii suberekurillor cu branza fata de ele cu carne si am zapacit-o pe Levent ,care le prajea.drept e ca am venit cu ideea mai pe urma,asa ca ne-am disputat si s-a incins uleiul mai tare decat trebuia.Dar vezi ca poza nu minte ca am venit mai tarziu sa pozez decat trebuia.
  • Se scot pe o farfurie,apoi se trec intr-o cratita care se acopera cu capac,ca sa ramana fragede,altfel vor fi crocante. Se servesc ca atare,dar cu iaurt sau lapte batut sunt imbatabile !Tatarii le mananca si alaturi de compot de fructe.Da' ce sa va spun ca alaturi de bere sau vin sec ,la un rummy sunt minunate.

Poze

Suberek, poza 1Suberek, poza 2


Comentarii:

09/03/2014

Una din retetele mele preferate.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2012

Foarte gustoase

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata cub Rubik
Salata cub Rubik
2 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ravioli la abur
Ravioli la abur
8 porții
2h10m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Suberek de dobrogea (reteta video)
Suberek de dobrogea (reteta video)
10 porții
45 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Kashik berek shorba -supa de coltunasi cu carne
Kashik berek shorba -supa de coltunasi cu carne
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Friptura de miel
Friptura de miel
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: