Petitchef

Suberek

Altele
6 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se framanta un aluat din faina,sare ,apa calduta si in cazul de fata si o picatura de drojdie ,sa iasa un aluat elastic si nelipicios.Nu se lasa la dospit.
  • Se imparte in doua rulouri se taie segmente cam de 2 cm apoi se mai framanta cu podul palmei si se fac bilute.
  • Intretimp se face umplutura de carne sau branza. Se intinde cu sucitorul fiecare biluta cam de 20 cm diametru si subtire cam de 1-2 mm ,sa nu se rupa la inchidere. Umplutura se pune pe jumatate de foaie,cealalta jumatate se pliaza deasupra si se sigileaza cu degetele apoi cu un instrument de sigilat paste.
  • Se incinge foarte bine uleiul in tigaie,sa fie cam 2-3 cm de ulei,dupa care se pun suberekurile,ele se vor umfla si cand sunt rumenite sunt gata.Aici am fost eu de vina ca am ars putin uleiul ,ca am venit cu ideea despartirii suberekurillor cu branza fata de ele cu carne si am zapacit-o pe Levent ,care le prajea.drept e ca am venit cu ideea mai pe urma,asa ca ne-am disputat si s-a incins uleiul mai tare decat trebuia.Dar vezi ca poza nu minte ca am venit mai tarziu sa pozez decat trebuia.
  • Se scot pe o farfurie,apoi se trec intr-o cratita care se acopera cu capac,ca sa ramana fragede,altfel vor fi crocante. Se servesc ca atare,dar cu iaurt sau lapte batut sunt imbatabile !Tatarii le mananca si alaturi de compot de fructe.Da' ce sa va spun ca alaturi de bere sau vin sec ,la un rummy sunt minunate.


Poze

Suberek
Suberek - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/03/2014

Una din retetele mele preferate.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2012

Foarte gustoase

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gyros cu pui, sandvișul grecesc pe care îl vei iubi!
Gyros cu pui, sandvișul grecesc pe care îl vei iubi!
2 porții
1 h 16 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Copane de pui cu marinadă japoneză
Copane de pui cu marinadă japoneză
4 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir
Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir
4 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui baschez express la cookeo (multicooker)
Pui baschez express la cookeo (multicooker)
3 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează