Petitchef

Paine cu ceapa rosie (easy bread with red onion)

C Cooking with my soul
(3.50/5 - 6 voturi)
Altele
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

4 porții
500 g faina de paine

350 ml apa calduta

25 g drojdie proaspata,

2 cepe rosii, taiate marunt

4 linguri de ulei de masline

1 lingurita sare

1/2lingurita piper

Preparare

Etapa 1

Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolvaIncalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaiePune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin
Adauga drojdia, restul de apa si sarea.

Etapa 2

Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa fie moale. Daca nu este, mai adauga putina apa. Pune coca intr-un castron curat, uns cu ulei. Lasa la crescut 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul.

Etapa 3

Scoate coca din castron cu ajutorul unei palete pe masa data cu faina. Imparte coca in 12 ( sau 14) bucati si formeaza bile din ele.

Etapa 4

Pune-le intr-o tava, pe hartie de coptLasa la crescut pana ce isi dubleaza volumulIn timpul acesta incalzeste cuptorul la 200 C (foarte tare)Cand painicile au crescut, fa cate o taietura pe fiecare si pune-le in cuptor. Coace 20 de minute. Lasa la racit.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: