Petitchef

Paine cu ceapa rosie (easy bread with red onion)

Altele
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina de paine

350 ml apa calduta

25 g drojdie proaspata,

2 cepe rosii, taiate marunt

4 linguri de ulei de masline

1 lingurita sare

1/2lingurita piper

Preparare

  • Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolvaIncalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaiePune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin
    Adauga drojdia, restul de apa si sarea.
  • Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa fie moale. Daca nu este, mai adauga putina apa. Pune coca intr-un castron curat, uns cu ulei. Lasa la crescut 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul.
  • Scoate coca din castron cu ajutorul unei palete pe masa data cu faina. Imparte coca in 12 ( sau 14) bucati si formeaza bile din ele.
  • Pune-le intr-o tava, pe hartie de coptLasa la crescut pana ce isi dubleaza volumulIn timpul acesta incalzeste cuptorul la 200 C (foarte tare)Cand painicile au crescut, fa cate o taietura pe fiecare si pune-le in cuptor. Coace 20 de minute. Lasa la racit.
C Cooking with my soul




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: