Petitchef

Paste mediteraneene

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2-3 linguri ulei de masline

2 catei de usturoi

4 fileuri de anchovies

5-6 felii foarte subtiri de sunca prosciutto, taiate fasii lungi

2 rosii tocate nu foarte marunt

un praf de ardei uscati iuti

2 linguri capere

busuioc tocat fasii

1/2 pachet paste fettuccini

sare si piper

Preparare

  • Uleiul se incinge intr-o tigaie, si se adauga usturoiul tocat si anchovies tocate. Se lasa 2-3 minute pana cand usturoiul se rumeneste si anchovies se topesc. Da, se topesc in ulei.
  • Se adauga sunca si se lasa pana se rumeneste si ea, inca 1 minut - 2.
  • Se adauga rosiile si ardeiul iute, se potriveste de sare si piper . Se lasa pana cand rosiile se inmoaie si se formeaza un sos. Se adauga caperele.
  • Intre timp se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg, oprindu-se o ceasca din apa in care au fiert, se pun peste sos, se adauga apa si se amesteca pe foc pana cand a scazut apa, cam 2 minute. Se servesc cu decorate cu busuioc si parmesan ras.

Poze

Paste mediteraneene, poza 1
Paste mediteraneene, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu soia si ciuperci
Paste cu soia si ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste de primavara
Paste de primavara
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Paste a la caprese
Paste a la caprese
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.