Petitchef

Saleuri / saratele

Altele
8 porții
20 min
2 ore
Ușor
Sunt relativ usor de facut si foarte gustoase.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
250 g unt,

125 ml ulei,

250 g iaurt,

250 ml lapte,

250 ml bors (sau 2-3 linguri otet),

1,35 kg faina,

2 oua,

sare grunjoasa,

mac / susan / chimen.

Preparare

  • Se lasa untul la temperatura camerei, dupa care se taie bucatele si se amesteca cu celelalte ingrediente.

    La sfarsit se adauga faina cat cuprinde, pana la obtinerea unui aluat care nu se mai lipeste de degete. (Se poate folosi mixerul pentru omogenizare atunci cand consistenta aluatului o permite)
  • Se acopera si se lasa la rece minim 2-3 ore.
  • Apoi se imparte aluatul in 4-5 parti. Bucatile se intind pe rand cu sucitorul in foi subtiri sau foarte subtiri, in functie de cat de groase doriti sa iasa saleurile.

    Se taie saleurile, dupa care se ung cu oul batut. Se presara cu sare si dupa preferinta mac, susan sau chimen. Este recomandat sa folositi sare grunjoasa pentru ca arata si se simte mai bine.
  • Se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor pana capata o culoare aurie.

Poze

Saleuri / Saratele, poza 1Saleuri / Saratele, poza 2Saleuri / Saratele, poza 3Saleuri / Saratele, poza 4Saleuri / Saratele, poza 5Saleuri / Saratele, poza 6



Comentarii (15):

09/03/2014

Am facut si mia iesit foarte buna sefcenco elena 12 ani clasa a 6 b chiselet ,calarasi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/05/2016

A IESIT BINE

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Imi plac!

(0) (0) Abuz
22/12/2013

A fost destul de gustos ,dar nu prea au crescut ,fiindca nu au mai avut drojdie

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Excelenta....

(0) (0) Abuz
14/01/2013

Si mami dastea si au fost super bune

(0) (0) Abuz
13/01/2013

Imi plac la nebunie.

(0) (0) Abuz
bumbac_maria, 12/01/2013

Sunt foarte delicioase

(0) (0) Abuz
BBCDC, 11/01/2013

Arata excelent!!!

(0) (0) Abuz
gabem1959, 11/01/2013

Fără cuvinte !!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Saleuri de foietaj cu cascaval
Saleuri de foietaj cu cascaval
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Saleuri cu brinza si hamsii
Saleuri cu brinza si hamsii
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Saleuri cu cascaval
Saleuri cu cascaval
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Hummus libanez
Hummus libanez
10 porții
10 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: