Petitchef

Friptura de miel

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
pulpa de miel,berbecut sau oaie

sos soia

sare,piper,

boia iute dac nu,boia dulce

coriandru macinat

menta verde tocata sau menta uscata

praf de usturoi

500 ml supa de pui

1 pahar vin alb

ulei

Preparare

  • Se spala carnea,apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei,iar carnea se stropeste cu sos soia si ulei,dupa care se presara cu praful de usturoi,boia,coriandru macinat menta si la sfarsit se pipereaza.se maseaza bine carnea la fiecare adaugare de condiment.
  • Se lasa sa se odihneasca macar o ora la rece,in tava acoperita cu o folie de plastic.
  • Apoi se scoate se pune supa fierbinte de pui si baga in cuptorul incins la 225*,dupa 15 minute se face focul mic si se frige pana se rumeneste frumos deasupra.In total cam 35-40 de minute.
  • Fie controlam temperatura carnii,daca avem termometru(55-60*C pentru friptura rozalie ),fie intepam carnea si daca iese un suc limpede,e gata si o scoatem din cuptor.
  • Daca nu e gata, dar s-a rumenit,o putem acoperi cu folie de aluminiu,pentru a nu se arde.
  • Mancati cu garnitura si/sau salata dorita. A facut cartofi la gril cu ceapa verde si marar si o salata verde primavaratica.

Poze

Friptura de miel, poza 1Friptura de miel, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Pulpa de miel inabusita


Comentarii:

30/04/2013

L

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de miel
Friptura de miel
8 porții
2h25m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura din coasta de miel
Friptura din coasta de miel
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Friptura de miel la cuptor
Friptura de miel la cuptor
6 porții
40 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Cum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetuluiCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: