Petitchef

Terina cu vita, pui si caise

Altele
8 porții
20 min
2 ore
Ușor
Acesta este un amestec de carne de vita si pui, etc,totul se imbraca cu felii de sunca si se pune la cuptor, intr-un vas dreptunghiular, sa fiarba incet timp de 2-3 ore. Se prepara cu o zi inainte de servire si se tine la frigider peste noapte. Se consuma atat calda cat si rece, ca fel principal de mancare, dar si la micul dejun sau la cina. Se potriveste f. bine cu un sos dulce de rosii si alaturi de salata verde si ardei gras rosu (parerea mea). Are un gust foarte bun!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g carne de vita, tocata

3 felii sunca (bacon),

1 piept de pui fara os,

1/3 cana caise uscate,

1/4 cana vin alb (dry white wine),

30 g unt,

1 ceapa medie, tocata

1 catel de usturoi, zdrobit

1/2 cana patrunjel verde, tocat

2 oua, batute usor

1 cana pesmet,

1 lingura boabe de piper din conserva, scurse (eu am inlocuit cu 1/2 lingurita piper macinat)

8-9 felii sunca (bacon) pt. a acoperi carnea.

Preparare

  • Se taie caisele bucatele si se pun intr-un bol impreuna cu vinul. Se lasa sa stea timp de 1 ora.Carnea de pui si 3 felii de sunca se toaca si se amesteca cu carnea tocata de vita. Se calesc ceapa si usturoiul in unt. Se adauga peste amestecul de carne. Se pun si celelalte ingrediente si se amesteca bine.
  • Se imbraca o tava dreptunghiulara ( sau un vas termorezistent ) de 9cm/ 22cm, cu 6 felii de sunca, asa incat sa se acopere fundul si partile laterale. Se umple cu amestecul de carne si deasupra se acopera din nou cu felii de sunca. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor intr-o alta tava, mai mare, umpluta pe jumatate cu apa. Se lasa la cuptor la foc potrivit, in jur de 2 ore, sau pana isi lasa zeama si isi schimba culoarea.
  • Se scoate tava si se pune la rece cu o greutate deasupra, sa se preseze bine. Dupa racire se indeparteaza greutatea si se pune la frigider, peste noapte. (Eu am consumat-o peste cateva ore si a mers si asa, dar parca a doua zi este mai buna si se taie mai bine.)

Poze

Terina cu vita, pui si caise, poza 1Terina cu vita, pui si caise, poza 2Terina cu vita, pui si caise, poza 3


Comentarii:

22/07/2013

Pare interesanta reteta, trebuie sa o incerc

(0) (0) Abuz
07/04/2012

Extraordinar...delicios!!

(0) (0) Abuz
06/04/2012

Deosebita reteta!

(0) (0) Abuz
06/04/2012

Foart buna si spornica

(0) (0) Abuz
03/04/2012

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
31/03/2012

Gustul carnurilor se combina f. bine cu cel al caiselor imbibate in vin.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Terină de brânză cu dovlecei
Terină de brânză cu dovlecei
8 porții
30 min
Dificil
4.3 / 5
Rețetă Terina de peste
Terina de peste
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Terina de peste cu spanac
Terina de peste cu spanac
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute12 retete cu Caise12 retete cu CaiseSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: