Petitchef

Pui cu orez dulce-acrisor

Felul principal
2 porții
5 min
25 min
Foarte ușor
Preparatul este extrem de aromat si gustos, iar aspectul sau este foarte decorativ.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
50 g caise uscate, tocate

3 linguri de unt

50 g stafide negre

1 lingura de zahar

1 lingurita de scortisoara, macinata

1 lingurita de seminte de chimion, macinate

3 linguri de suc de lamaie

200 g orez Basmati

cateva firisoare de sofran, inmuiate in 1-2 lingurite de apa fierbinte

sare

1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute

2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)

1 lingurita de seminte de chimion, intregi

1 lingurita de boia dulce, sau iute, dupa preferinta

Preparare

  • Se topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie mare si se prajesc stafidele si caisele 1-2 minute, la foc mediu. Se adauga zaharul, 1 lingura de apa si jumatate din scortisoara si chimion. Se amesteca, se gatesc 1 minut, apoi se ia tigaia de pe foc.
  • Se spala orezul in cateva ape si se lasa la inmuiat minim 30 de minute, in apa rece. Se scurge bine. Se pune intr-o oala, impreuna cu 2 cani apa, suc de lamaie si sare. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara la minim, se acopera si se fierbe orezul 12 minute, pana ce este fraged, iar tot lichidul a fost absorbit.
  • 3 linguri de orez dintre cele puse deoparte se amesteca cu restul de scortisoara si chimion si se presara deasupra straturilor de orez si stafide. Se topeste restul de unt si se stropeste cu el compozitia. Se acopera tigaia cu un capac, cat mai ermetic si se pastreaza compozitia calda, eventual in cuptorul incalzit la temperatura minima.
  • Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie. Se sareaza carnea si se adauga in tigaie. Se prajeste la foc iute, amestecand frecvent. Cand se coloreaza uniform (se face alba), se adauga semintele de chimion si boiaua. Se amesteca si se continua pana ce carnea este facuta. Se scoate si se pastreaza la cald.
  • Se amesteca cele 3 linguri de orez ramase deoparte cu mixtura de sofran si apa. Cand se serveste orezul, se presara deasupra sa orezul colorat si aromat cu sofran.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ghimbir legume si orez
Pui cu ghimbir legume si orez
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui cu legume in stil asiatic cu taietei de orez
Pui cu legume in stil asiatic cu taietei de orez
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Kumquat – fructul dulce-acrisorKumquat – fructul dulce-acrisorMirinul sau vinul dulce din orezMirinul sau vinul dulce din orezOrez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: