Ficat de vita cu ceapa

(4.24/5 - 78 voturi)
8 comentarii


  • Ficat de vita cu ceapa
  • Ficat de vita cu ceapa, Poza 2
Tipul rețetei:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Timpul de preparare:
30 minute
Timpul de gătire:
20 minute
Gata în:
50 minute
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 250 g ficat de vita,
- 5 cepe, cateva rosi
- 150 ml ulei,
- piper,
- ½ lingurita cimbru uscat,
- 100 ml apa, 1 ardei
- gras taiat bucatele mici,
- 2 catei de usturoi,
- cateva fire de patrunjel verde.

Preparare

Etapa 1

Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata pestisori, se caleste la foc mic 2 minute, adaugam ficatul spalat, taiat bucatele, lasam la foc mic, amestecam usor, adagam 100 ml apa.

Etapa 2

Dupa vreo 10 minute adaugam rosiile, ardeiul, piperul si cimbrul, fierbem aprox
15 minute la foc domol, avand sa nu se prinda de cratita.

Etapa 3

Stingem focul, adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti, potrivim de sare si presaram patrunjel verde tocat marunt.

Etapa 4

Se serveste cu muratura si mamaliguta calda. Punem ceapa la calit. Taiem ficatul bucatele . Ficatul taiat se adauga peste ceapa. Adaugam rosiile, ardeiul, piper si cimbru.






Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 27/06/2011, 17:30

Balteste in ulei; pozele arata de parca ar fi o vomitatura acolo...urat!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/12/2013, 17:55

Foarte precisa, de fapt e o tocanita clasica de ceapa

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 03/03/2013, 08:13

Prea multa grasime...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/06/2013, 12:51

Arata super

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/09/2013, 07:25

Foarte bun

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/07/2013, 17:09

F. bun

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 17/02/2014, 17:47

Bun

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 02/07/2013, 20:53

Bun

(0) (0) Abuz

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale