Petitchef

Tort vis de primavara

Altele
8 porții
25 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat :

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri de faina

esenta

un praf de sare


Crema 1 :

200 ml frisca lichida

2 linguri de cacao

100 g zahar pudra

5 g gelatina


Crema 2 :

un iaurt mare (400 g) de capsuni sau caise

50 g zahar pudra

10 g gelatina


Ornat :

100g ciocolata de menaj

floricele din bezea cu zahar pudra


Sirop :

200ml apa +8 linguri de zaha r+ esenta de rom

Preparare

  • Etapa 1 - Tort vis de primavara
    Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar,pana se intareste,apoi se adauga galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina turnata in ploaie.
  • Se tapeaza cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la copt la foc potrivit, cca 20 minut. Se scoate blatul copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie ,pe lung, in doua.
    Siropul se prepara dand apa cu zaharul in fiert in doua trei clocote, apoi se adauga esenta si se da la racit.
  • Crema de cacao se prepara mixand frisca pana capata consistenta, se aduga zaharul pudra si cacaoa, se omogenizeaza si se toarna in fir subtire gelatina topita la bain marin, dupa ce a fost inmuiata in apa rece.
  • Etapa 4 - Tort vis de primavara
    Se insiropeaza o parte din blat, se aseaza in forma cu inel, montata, apoi se toarna crema de cacao, deasupra se aseaza partea cealalta a blatului, insiropata si ea, se preseaza usor cu mana.
  • Etapa 5 - Tort vis de primavara
    Crema de iaurt se prepara, mixand iaurtul de fructe cu zaharul pudra si gelatina turnata in fir subtire si topita la fel ca cealalta, de la crema de cacaoi, apoi se toarna deasupra celui de al doilea blat si se da totul, cca 2 ore la frigider, sa se inchege bine.
  • Etapa 6 - Tort vis de primavara
    Dupa ce s-a inchegat, se desface inelul formei, care se scoate, se aseaza tortul pe platou.
  • Se topeste ciocolata de menaj, dupa ce am dat - o prin razatoare si am adaugat peste ea, o lingura de frisca lichida, intr - o craticioara pe foc mic, amestecand condinuu, apoi calda se toarna pe tort.
    Se decoreaza cu floricele din zahar, apoi se da la rece , cca o ora.

Poze

Tort vis de primavara, poza 1Tort vis de primavara, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de ciocolata cu tichie de visine
Tort de ciocolata cu tichie de visine
6 porții
1h40m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu ganache de ciocolata alba si visine
Tort cu ganache de ciocolata alba si visine
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu visine crude si frisca
Tort cu visine crude si frisca
8 porții
1h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Pachetelele de primavara, aperitive pentru orice anotimp!Pachetelele de primavara, aperitive pentru orice anotimp!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: