Petitchef

Tort de craciun

Desert
6 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
BLAT;

8 oua,8 linguri de zahar

8 linguri de faina,esenta

crema de sarlotata;

250 g branza dulce de vaci,un iaurt de fructe(capsuni)

5 linguri de zahar vanilat

5 linguri de frisca,10 g gelatina.

fructe dintr-un compot de ananas

pentru sirop;

zeama de la compot,doua cescute de apa

200 g zahar ,o esenta de rom

PENTRU ORNAT;

100 g ciocolata de menaj,200ml frisca lichida,figurine din zahar

pentru figurina de pe tort;un iaurt de fructe,2 linguri de zahar,2 linguri de frisca (oprita din cea pentru ornat),5 g gelatina

Preparare

  • Din albusurile batute spuma tare,galbenusurile zdrobite,esenta si faina turnata in ploaie,se prepara blatul,care se toarna intr-o forma unsa cu unt care se da ;la copt,cca 20 min ,la foc potrivit.
  • Din zeama de compot ,apa si zahar se face un sirop care se da in doua trei clocote,apoi se opreste focul,se adauga si esenta si se lasa la racit.
  • Se prepara crema de sarlota ,mixand branza dulce cu iaurtul,frisca si zaharul,apoi se toarna si gelatina pe care am inmuiat-o in apa rece si am topit-o la bain -maren si oturnam in fir subtire.
  • Preparam si figurina pentru decorare,mixand iaurtl cu zaharul si frisca in care adaugam gelatina topita la fel ca mai sus.Acest amestec il turnam in figurina speciala si o lasam cca 1 1/2 ore,la frigider sa se inchege
  • Taiem aluatul rece in trei bucati egale,pe orizontal.Montam o forma cu inel,bagamo parte de blat insiropat cu siropul rece,apoi se toarna jumatate din crema de branza dulce,se presara ju7matate din fructele din compotul de ananas,se vine cu a doua parte de blat insiropat,se toarma crema cre a mai ramas,apoi se inchide cu ultima parte ablatului insiropat bine si se da la frigider,cca 1 1/2-2 ore,sa se inchege.
  • Dupa ce s-a intarit demontam forma,asezam tortul pe platou,apoi il imracam cu ciocolata topita(rasa si amestecata cu o lingura de frisca lichida,pe flacara mica a aragazului),lasam putimla rece sa se intareasca putin apoi rasturnam pe mijloc figurina intarita.Se decoreaza cu frisca,figurine din zahar ,fructe etc.

Poze

TORT DE CRACIUN, poza 1
TORT DE CRACIUN, poza 2
TORT DE CRACIUN, poza 3
TORT DE CRACIUN, poza 4
TORT DE CRACIUN, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de craciun
Tort de craciun
10 porții
1h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort bradut de craciun
Tort bradut de craciun
8 porții
1h30m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriO masa de Craciun spectaculoasa!O masa de Craciun spectaculoasa!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: