Petitchef

Trufe de ciocolata

Altele
4 porții
12 min
10 min
Foarte ușor
  • Trufe de ciocolata
  • Trufe de ciocolata, poza 2
  • (4.67/5 - 9 voturi)
  • 2
  • 4
Trufe de ciocolata
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
100 g de ciocolata neagra

25 g unt

25 ml de frisca lichida

o lingurita esenta de rom

Cacao suficienta pentru a tavali trufele

Preparare

  • Ciocolata rupta bucati se pune cu frisca, esenta si untul la topit, la bain-marie. Se amesteca bine iar cand s-au topit toate, se ia de pe foc, se lasa putin si apoi se baga vasul la congelator in jur de-o ora, pana cand capata consistenta dura a ciocolatei netopite.
  • Cu o lingurita sau cu ce iti vine mai usor se "scobeste" ciocolata si se alcatuiesc niste bilute, le-as zice mai degraba guguloaie pentru ca nu vor avea forma regulata.
  • Procedeul e putin anevoios pentru ca ciocolata pe cat de greu se va scobi din bol pe atat de repede se va topi in mainile tale cand vei vrea sa ii dai o forma.
  • Alaturi, sa ai o farfurie plina de cacao in care imediat tavalesti bilele. Se depoziteaza intr-o cutiuta ori bol in care se pune un servetel si se pastreaza la rece.


Comentarii:

angelica, 14/10/2018

Bunnnnn de tot!

(0) (0) Abuz
Olga, 12/10/2018

Mmm...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: