Petitchef

Eclere cu ciocolata Petitchef

Desert
8 porții
90 min
35 min
Dificil
  • Eclere cu ciocolata Petitchef
  • Eclere cu ciocolata Petitchef, poza 2
  • Eclere cu ciocolata Petitchef, poza 3
  • Eclere cu ciocolata Petitchef, poza 4
  • (4.80/5 - 5 voturi)
  • 20
Eclere cu ciocolata Petitchef
 
Astazi prezentam un desert frantuzesc: eclere cu ciocolata!
O reteta pe care o explicam pas cu pas, in versiunea scrisa + foto, dar si video. Deci, veti putea sa reproduceti linistit cojile de choux, crema de ciocolata si glazura, cele 3 componente esentiale ale eclerelor. Vor fi mai bune ca la cofetarie!

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Aluatul de choux :

120 ml apa

50 gr unt

un praf de sare

75 gr faina

2 oua

1 ou pentru ungere


Crema de patiserie cu ciocolata :

350 ml lapet

3 galbenusuri

75 gr zahar

30 gr amidon de porumb

100 gr ciocolata


Ganache-ul pentru glazura:

60 ml smantana lichida

60 gr ciocolata

Materiale

Posh
Dui simplu
Dui pentru umplere
sablon forma echere

Preparare

  • Etapa 1 - Eclere cu ciocolata PetitchefCrema de patiserie cu ciocolata:
    Puneti laptele la fiert. Intre timp, frecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Apoi adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Eclere cu ciocolata PetitchefSe toarna laptele fierbinte peste amestec, putin cate putin si se amesteca bine. Apoi se toarna acest amestec in cratita. In castronul gol, puneti bucatile de ciocolata.
  • Etapa 3 - Eclere cu ciocolata PetitchefPuneti crema pe foc mediu si amestecati constant pana se ingroasa bine.
  • Etapa 4 - Eclere cu ciocolata PetitchefSe toarna crema ingrosata si fierbinte peste ciocolata din castron si se amesteca bine pana cand ciocolata se topeste. Lasati sa se raceasca.
  • Etapa 5 - Eclere cu ciocolata PetitchefGanache-ul:
    Incalziti crema. Cand fierbe, se toarna peste ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Lasati sa se raceasca (dar NU PUTETI la frigider!).
  • Etapa 6 - Eclere cu ciocolata PetitchefAluatul de choux :
    Intr-o cratita puneti apa si puneti pe foc, adaugati untul si putina sare. Cand untul se topeste, se adauga faina intr-o singura miscare si se amesteca pana cand aluatul se desprinde de marginile craticioarei.
  • Etapa 7 - Eclere cu ciocolata PetitchefLuati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca puternic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
  • Etapa 8 - Eclere cu ciocolata PetitchefIn tava, sub foaia de copt, puneti coala de hartie pe care ati desenat in prelabil modelul de coji. Folosind un posh cu un dui simplu, puneti aluatul peste sablon.
  • Etapa 9 - Eclere cu ciocolata PetitchefApoi ungeti-le cu ou batut si treceti spatele unei furculite peste fiecare ecler astfel incat sa le zgariati (acest lucru le va ajuta sa creasca).
  • Etapa 10 - Eclere cu ciocolata PetitchefCoaceti timp de 35 de minute la 180° C. Aveti grija ca la sfarsitul gatitului sa nu le scoateti din cuptor, pentru ca se vor lasa. Lasati-le in cuptor cu usa deschisa inca 10 minute inainte de a le scoate.
  • Etapa 11 - Eclere cu ciocolata PetitchefDupa ce eclerele, crema si ganache-ul s-au racit, trecem la asamblare:
    Faceti 3 gauri cu varful unui cutit in baza fiecarei coji de ecler.
  • Etapa 12 - Eclere cu ciocolata PetitchefApoi umpleti cojile cu un posh cu dui cu varf subtire. Incepeti cu gaurile de la capete, apoi umpleti-o pe cea din mijloc. Daca nu aveti posh cu dui, taiati coaja eclerului in 2 pe lungime si umpleti cu crema doar baza.
  • Etapa 13 - Eclere cu ciocolata PetitchefApoi, treceti partea de sus a eclerului prin ganache. Cu degetul aratator, neteziti partea superioara pentru elimina surplusul de ganache, dar si pentru a da un aspect dragut finisajului. Dupa acest pas, lasati eclerele 20 de minute la rece.
  • Etapa 14 - Eclere cu ciocolata PetitchefGata!

Video

YouTube

Observații:

Glazura : Glazura traditionala a eclerelor de cofetarie se face cu pasta fondant. Pentru ca ni se pare costisitor de facut, am optat pentru ganache.
Coacerea : cojile se umfla prin evaporarea apei in timpul coacerii. Deschiderea usii cuptorului la sfarsitul coacerii va permite evacuarea usor a umezelii. Daca luati cojile direct din cuptor dupa coacere, acestea se vor lasa cu siguranta!
Conservarea : maxim 48 ore




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteEclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: