Tort cu nuca de cocos petitchef

Gustări
Foarte ușor
55 min
624 Kcal

Daca va place nuca de cocos, atunci acest desert de origine din Brazilia va fi perfect pentru dvs.! Un tort usor ca un nor. Pas cu pas, urmati realizarea retetei noastre, explicata in versiunea scrisa si video (mai jos).

Ingrediente

8

Pentru blat :

Pentru amestecul de lapte :

Cost estimat: 8.49 (1.06€/porție)

Materiale

  • frigaruie de lemn

Preparare

Preparare15 min
Gătire40 min
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 1Preincalziti cuptorul la 180° C. Separati albusul de galbenusuri. Intr-un castron, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul putin cate putin in timp ce amestecati.
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 2Apoi adaugati galbenusurile unul cate unul si amestecati bine.
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 3In castron adaugati faina si praful de copt si amestecati-le bine cu un tel.
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 4Intr-o craticioara incalziti 250 ml litri de lapte si adaugati la amestecul anterior. Se amesteca totul energic.
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 5Se toarna compozitia intr-o forma de copt unsa cu unt si se coace tortul la 180° C timp de 40 de minute.
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 6Cat timp se coace, pregatiti amestecul de lapte pentru a insiropa blatul: 200 ml lapte, 200 ml lapte nuca de cocos si 400 ml lapte condensat indulcit.
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 7Scoateti tortul din cuptor. Verificati daca e copt. Cu o frigaruie de lemn se inteapa tortul cat este inca fierbinte.
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 8Se toarna amestecul de lapte peste tortul intepat si se lasa sa absoarba cat mail mult lichid.
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 9Se presara nuca de cocos rasa si se lasa sa se raceasca putin, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se da la rece cel minim 3 ore.
  • Tort cu nuca de cocos Petitchef - Preparare etapa 10Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele principale pentru tortul cu nuca de cocos?

Ingredientele principale includ 4 ouă, 250 gr zahăr, 250 gr făină, 1 lingură de praf de copt, 250 ml lapte și 150 gr nucă de cocos rasă.
Timpul total de preparare este de 55 de minute, din care 15 minute sunt pentru pregătire și 40 de minute pentru coacere.
Această rețetă nu este vegană, deoarece conține ouă și lapte. Poți căuta alternative vegane pentru a adapta rețeta.
Poți folosi lapte de migdale sau lapte de soia îndulcit ca alternativă la laptele condensat, dar gustul va fi diferit.
Secretul este să bați albușurile spumă bine și să le încorporați ușor în amestecul de făină, pentru a menține aerul și a obține o textură ușoară și pufoasă.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 624Kcal
  • Carbo: 83.4g
  • Grăsimi: 18.8g
  • Grăsimi sat.: 12.2g
  • Proteine: 28.3g
  • Fibre: 3.7g
  • Zahăr: 60.4g
  • ProPoints: 17
  • SmartPoints: 27
Informații nutriționale pentru 1 porție (714g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Bună ziua. Cum scoți tortul făcut din vasul in care ai copt blatul ?

Buna ziua. Noi am folosit o forma de copt din silicon, deci ne-a fost usor. Incercati sa utilizati o forma de copt cu inel (daca nu aveti una din silicon), astfel incat sa puteti scoate usor tortul din forma dupa coacere.

L-am făcut

Bravooo

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.75/5, 16 voturi 3 comentarii

Florica

EXCELENT !

am gătit această rețetă
abuz

Machilleos

Arata delicious

abuz
petcu_d2013

petcu_d2013

Imediat o sa-l incerc!Multumesc mult! O zi buna!!!!!

abuz