Petitchef

Vegeta bio facuta in casa la deshidratorul de fructe si legume

Altele
5 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5

Sa vedem cat e e simplu:

3 cepe medii

7-8 morcovi medii

2-3 ardei verzi

un pastarnac mare

2 tulpini verzi de telina, sau o capatana medie

o mana generoasa de patrunjel

Preparare

  • Pentru feliat e recomandata o razatoare semiprofesionala care feliaza foarte repede. Se feliaza toate legumele dupa ce au fost spalate si curatate. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
  • Se aseaza toate legumele pe tavile deshidratorului, in ordinea dorita, chiar si sprapuse. Se porneste aparatul si in functie de parametrii si functiile acestuia se lasa "la munca" cateva ore bune pana se usuca complet legumele. La mine a durat aproximativ 9 ore.
  • Se dau legumele prin blender sau rasnita de cafea. Misoase extraordinar. Se pastreaza in recipiente ermetice.
  • Va indemn cu incredere sa incercati. Reteta se poate face si fara deshidrator. Legumele feliate se aseaza in tavi pe hartie de copt si se dau la cuptor la cea mai mica putere a focului si se lasa cu usa deschisa la cuptor timp de cateva ore bune (5-7 ore). Dupa deshidratarea completa se macina.

Poze

Vegeta bio facuta in casa la deshidratorul de fructe si legume, poza 1
Vegeta bio facuta in casa la deshidratorul de fructe si legume, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

12/03/2013

Cautam de mult asa ceva.Multumesc.

(0) (0) Abuz
23/03/2012

BRAVO !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.