Petitchef

Ciorba de burta cu multe legume

Ciorba de burta intr-un stil mai personal cu multe legume

Felul principal
15 porții
2 ore
3 ore
Dificil

Ingrediente

15

Preparare

  • Etapa 1 - Ciorba de burta cu multe legume
    Prefierberea oaselor. Se pun oasele de vita intr-o oala si se lasa pana la primul clocot. Apoi se clatesc oasele si se pun cu apa curata la fiert.
  • Etapa 2 - Ciorba de burta cu multe legume
    Pregatirea legumelor. Se curata telina, radacinile patrunjel, pastarnac si morcovul, apoi se taie in bucati mari. Ceapa se curata si se taie in doua. Usturoiul nu se foloseste acum, iar pentru final se mai pastreaza 1-2 morcovi.
  • Etapa 3 - Ciorba de burta cu multe legume
    Legumele taiate in bucati mari se pun impreuna cu oasele la fiert si se lasa in jur de 1 ora pana cand carnita de pe oase se fierbe bine si se desface usor de pe oase.
  • Etapa 4 - Ciorba de burta cu multe legume
    Dupa fierbere se scot oasele si se alege carnita de pe ele pentru a fi pusa iar in oala impreuna cu burta prefiarta.
  • Etapa 5 - Ciorba de burta cu multe legume
    La fel se procedeaza cu legumele. Se scot toate legumele si se paseaza doar cateva legume albe pentru a fi adaugate la ciorba. Unii strecoara zeama, arunca legumele si folosesc doar ce se desprinde de pe oase.
  • Etapa 6 - Ciorba de burta cu multe legume
    Burta prefiarta se clateste putin si se adauga la fiert. Se lasa la fiert in jur de 30-40 minute, dupa care se opreste focul.
  • Etapa 7 - Ciorba de burta cu multe legume
    Se pregateste mujdeiul de usuroi (usturoi, sare, putin ulei sau zeama din supa), iar acesta se incorporeaza in supa cu ajutorul unei strecuratori. Ce ramane se arunca.
  • Etapa 8 - Ciorba de burta cu multe legume
    Pregatirea compozitiei pentru dres ciorba: intr-un vas se sparg 2 oua, se adauga sare, piper si smantana. Se amesteca si usor se aduga 2-3 polonice din ciorba.
  • Etapa 9 - Ciorba de burta cu multe legume
    Compozitia pentru dres se incorporeaza usor in ciorba.
  • Etapa 10 - Ciorba de burta cu multe legume
    Se rad prin razatoarea fina 1-2 morcovi si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei.
  • Etapa 11 - Ciorba de burta cu multe legume
    Cu ajutorul unei strecuratori se adauga morcovul calit in ciorba. Practic cu o lingurita se paseaza porcovul calit in strecuratoare.
    Aceasta etapa este pentru a da o culoare frumoasa ciorbei.

Observații:

Pofta buna. Dupa gust se pot adauga mujdei de usturoi, smantana, otet, chiar si cu un ardei iute.
Inainte de masa se recomanda un pahar de tuica curata ;)



Poze

Ciorba de burta cu multe legume
Ciorba de burta cu multe legume - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

13/01/2017

Se taie bucatile de burta infasii de un degetel

(0) (0) Abuz
sandu veronica, 13/01/2017

Dece trebuie sa dai la o parte legumele cand poti sa le pasezi ca la ciorba radauteana,este pacat sa dai la o parte ce este mai bun

(0) (1) Abuz
floric1978
Răspuns floric1978:

Pt ca poate deveni prea groasa sau prea dulce...


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează