Petitchef

Ciorba de burta cu multe legume

Felul principal
15 porții
2 ore
3 ore
Dificil
Ciorba de burta intr-un stil mai personal cu multe legume

Ingrediente

Numarul de porții: 15
700g burta prefiarta

1 kg oase de vita cu putin a carnita pe ele

6 morcovi mari


2 radacini pastarnac medii

2 radacini patrunjel medii

1 ceapa alba mare

2 capatini usturoi

300g smantana

sare

piper

Preparare

  • Etapa 1 - Ciorba de burta cu multe legume
    Prefierberea oaselor. Se pun oasele de vita intr-o oala si se lasa pana la primul clocot. Apoi se clatesc oasele si se pun cu apa curata la fiert.
  • Etapa 2 - Ciorba de burta cu multe legume
    Pregatirea legumelor. Se curata telina, radacinile patrunjel, pastarnac si morcovul, apoi se taie in bucati mari. Ceapa se curata si se taie in doua. Usturoiul nu se foloseste acum, iar pentru final se mai pastreaza 1-2 morcovi.
  • Etapa 3 - Ciorba de burta cu multe legume
    Legumele taiate in bucati mari se pun impreuna cu oasele la fiert si se lasa in jur de 1 ora pana cand carnita de pe oase se fierbe bine si se desface usor de pe oase.
  • Etapa 4 - Ciorba de burta cu multe legume
    Dupa fierbere se scot oasele si se alege carnita de pe ele pentru a fi pusa iar in oala impreuna cu burta prefiarta.
  • Etapa 5 - Ciorba de burta cu multe legume
    La fel se procedeaza cu legumele. Se scot toate legumele si se paseaza doar cateva legume albe pentru a fi adaugate la ciorba. Unii strecoara zeama, arunca legumele si folosesc doar ce se desprinde de pe oase.
  • Etapa 6 - Ciorba de burta cu multe legume
    Burta prefiarta se clateste putin si se adauga la fiert. Se lasa la fiert in jur de 30-40 minute, dupa care se opreste focul.
  • Etapa 7 - Ciorba de burta cu multe legume
    Se pregateste mujdeiul de usuroi (usturoi, sare, putin ulei sau zeama din supa), iar acesta se incorporeaza in supa cu ajutorul unei strecuratori. Ce ramane se arunca.
  • Etapa 8 - Ciorba de burta cu multe legume
    Pregatirea compozitiei pentru dres ciorba: intr-un vas se sparg 2 oua, se adauga sare, piper si smantana. Se amesteca si usor se aduga 2-3 polonice din ciorba.
  • Etapa 9 - Ciorba de burta cu multe legume
    Compozitia pentru dres se incorporeaza usor in ciorba.
  • Etapa 10 - Ciorba de burta cu multe legume
    Se rad prin razatoarea fina 1-2 morcovi si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei.
  • Etapa 11 - Ciorba de burta cu multe legume
    Cu ajutorul unei strecuratori se adauga morcovul calit in ciorba. Practic cu o lingurita se paseaza porcovul calit in strecuratoare.
    Aceasta etapa este pentru a da o culoare frumoasa ciorbei.

Poze

Ciorba de burta cu multe legume, poza 1Ciorba de burta cu multe legume, poza 2

Observații:

Pofta buna. Dupa gust se pot adauga mujdei de usturoi, smantana, otet, chiar si cu un ardei iute.
Inainte de masa se recomanda un pahar de tuica curata ;)



Comentarii:

13/01/2017

Se taie bucatile de burta infasii de un degetel

(0) (0) Abuz
sandu veronica, 13/01/2017

Dece trebuie sa dai la o parte legumele cand poti sa le pasezi ca la ciorba radauteana,este pacat sa dai la o parte ce este mai bun

(0) (1) Abuz
floric1978
Răspuns floric1978:

Pt ca poate deveni prea groasa sau prea dulce...


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
2 porții
1h4m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: