Petitchef

Corabioare din vinete

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 dovlecel potrivit



1 - 2 rosii maricele (cam 400 g)

3 - 4 catei usturoi

2 - 3 linguri ulei de masline

oregano, patrunjel, cimbru

sare, piper

1 felie cascaval (50 g) - optional

Preparare

  • Se spala vinetele si dovlecelul si se taie codita vinetelor. Se taie in in 2 pe lungime si folosind un cutit se cresteaza miezul care va fi scos. Cu o lingurita se scoate miezul, lasand o margine de aproximativ 0.5cm. Cupele ramase se sareaza in interior si se lasa sa se scurga.
  • Miezul de dovlecel si de vanata se pune intr-o sita, se sareaza si se lasa la scurs cam 20 de minute.Tocam ceapa si ardeiul marunt si le calim in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam putina sare, iar dupa vreo 5 minute adaugam rosiile decojite si miezul de vinete si dovlecei, toate tocate maricel.
  • Lasam sa fiarba 10 minute, pana se leaga putin sosul, iar apoi adaugam usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat, cimbrul, oregano, piper si sare daca mai e nevoie.Umplem vinetele si dovlecelul cu amestecul obtinut si le putem orna cu cate o felie de rosie. Le aseazam in vasul care va merge la cuptor, vas in care am pus 1 lingura de ulei de masline.
  • Turnam o cana de apa in vasul cu legumele si coacem timp de 45 - 60 minute la cutorul incins la 200 de grade, pana cand se rumelesc. Daca vreti o mancarica de post, puteti lasa legumele asa cum sunt. Noi am presarat pe deasupra putin cascaval razuit si am mai lasat 5 minute la cuptor. Un pranz sau o cina usoara, dar foarte aromata, cu doar 70 calorii la 100 grame varianta cu cascaval, si 55, varianta fara cascaval.

Poze

Corabioare din Vinete, poza 1Corabioare din Vinete, poza 2Corabioare din Vinete, poza 3Corabioare din Vinete, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

Marietta, 16/06/2020

O scapare cam importanta: la Ingrediente nu sunt trecute vinetele, desi preparatul se numeste ”Corabioare din vinete”

(1) (0) Abuz
06/05/2014

Gustos si aromat !

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tartine din vinete cu crema de branza
Tartine din vinete cu crema de branza
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pachetele din vinete cu carne tocata
Pachetele din vinete cu carne tocata
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Mumii din foietaj
Mumii din foietaj
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Falafel din cartofi dulci
Falafel din cartofi dulci
4 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: