Petitchef

Pulpa de miel la cuptor cu sos de bere guinness(neagra)

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Pentru aceasta reteta mai irlandeza, dar extrem de delicioasa

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 pulpa de miel (aprox 1 kg)

1 portocala curatata si impartita in felii

1 buchetel de frunze de oregano(sau oregano uscat)

sare si piper

3 linguri ulei de masline

1 ceapa alba taiata fin

cozi de telina verde taiate marunt

1 morcov mare curatat si taiat rondele marunte

3 linguri de pasta de tomate

1 bere GUINNESS

¼ cana sos Worcestershire

2 crengute de cimbru

Preparare

  • Incalziti cuptorul la 200 grade C.In pulpa de miel taiati 3 sau 4 nise si inserati bucatele de portocala si cimbru.Sarati si piperati pulpa.
  • Intr-o tigaie mare incalziti 3 linguri de ulei si prajiti pulpa de miel pe toate partile.Luati pulpa deoparte si adaugati in tigaie uleiul ramas, ceapa, morcovul si telina. Caliti 3 minute, apoi adaugati pasta de tomate. Mai caliti 1 minut.
  • Adaugati carnea inapoi in tigaie, adaugati berea GuiNness, sosul Worcestershire si cimbrul si fierbeti totul cam 10 minute. Apoi luati carnea din tigaie si transferati-o intr-o tava in cuptorul preincalzit.
  • Coaceti pulpa de miel la cuptor intre 2 ½ ore si 3 ore, in functie de cat de facuta doriti carnea la mijloc. Mie imi place mai in sange. Intoarceti pulpa de cateva ori in timp ce se coace.
  • Sosul din tigaie fierbeti-l cam 10 minute, pana se ingroasa. Pastrati-l cald, pentru a-l servi cu pulpa de miel. Serviti bucati de pulpa cu sosul de bere si cu tarta de cartofi si rosii.



Comentarii:

Papiotta
Papiotta, 02/02/2016

In primul rand...spui ca e gata in 40 de minute dar il tinem la cuptor...2-3 ore. Oregano...ce facem cu el? Trei linguri de ulei folosite la prajit, apoi adaugam restul pentru sotat legumele...care "restul"? Cat? De unde? Morcovul mare...poate ai vrut sa spui taiat in rondele "subtiri". Ma rog...reteta suna bine in ansamblu...merita incercata. Putina atentie insa nu ar strica. Nu toti suntem bucatari profesionisti...

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Good

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Eccellente !!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
24/03/2013

CRED CA-I BUN

(0) (0) Abuz
22/03/2013

Delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pulpa de miel
Pulpa de miel
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pulpa de miel cu ciuperci
Pulpa de miel cu ciuperci
8 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Pulpa de miel in crusta de fistic
Pulpa de miel in crusta de fistic
4 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cum se bea un pahar de bereCum se bea un pahar de bereCiocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis6 Recorduri Mondiale Guinness din lumea culinara6 Recorduri Mondiale Guinness din lumea culinara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: