Petitchef

Dovlecei cu branza pane

Antreuri
6 porții
10 min
30 min
Foarte ușor
Nu stiu cat va plac dovlecei , dar noua ne plac foarte mult, in special sotului, tot a treia zi ii fac pane.
Dar de data aceasta am schimbat putin si am adaugat branza de oi, foarte buna si aceasta varianta.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 dovlecel mare

2 oua

2-3 linguri apa minerala

50 gr faina alba

50 gr branza de oi

sare, piper negru

boia de ardei dulce

1 lingura frunze de patrunjel tocat

ulei

Preparare

  • Dovlecelul se curata si se taie rondele de 2-3 mm grosime ( se poate taia si mai gros ).
  • Ouale se bat cu apa minerala si un praf de sare.
    Adaugam faina, apoi branza rasa si patrunjelul tocat.
  • Dovlecei se condimenteaza cu sare , piper si boia de ardei.
    Intr-o tigaie se incinge uleiul.
  • Dovlecei se trec prin compozitia de oua, si se prajesc in uleiul incins, pana ce devin aurii.
    Se scot pe un servet de hartie , pentru a absoarbe surplusul de ulei.
  • Se servesc calzi sau reci, alaturi de o salata de sezon.

Poze

Dovlecei cu branza pane, poza 1Dovlecei cu branza pane, poza 2Dovlecei cu branza pane, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Clafoutis cu dovlecei si branza de capra


Comentarii:

09/03/2015

Dupa ce curat dovleceii ii tai iun lung si-n, jumatate daca-s prea lungi, si-i oparesc in apa cu sare pentru 2-3 minute;Ii las sa se raceasca putin, apoi ii scobesc de seminte, devenind astfel ca niste barcute, Prepar o pasta din brinza de vaci amestecata cu putina Telemea sau cascaval, o lingura faina, putina sare si un ou, cu aceasta umplu barcutele din dovlecei, apoi ii acopar cu miezul scobit, Ung un vas jena cu unt si-i asezam in lung in tava, ii bagam la cuptor pentru jumate de ora ca sa se rumeneasca.Sint mai dietetici, evitind prajitul in ulei.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
21/01/2019

Super buni!1

(0) (0) Abuz
Dana, 28/08/2018

De ce toate sanatoase??? Sunt foarte buni dovleceii si pregatiti asa paneu!!! Nu toata ziua mancam paneuri si nu toata ziua mancam dietetic si sanatos!!! Trebuie combinat din toate cate putin, si nu exagerat din fiecare si atunci putem sa ne permitem din cand in cand si ceva prajit cu paneu. Inca nu a murit nimeni cand manca in copilarie snitele, dovlecei paneu sau prajituri. Feritiva mai bine de chimicalele din produsele trecute prin fabrici (semipreparate, mezeluri, etc....acolo chiar nu sti ce mananci)!

(0) (0) Abuz
25/08/2018

Cui ii lasa gura apa ii propun sa inghita o umbrela!

(0) (0) Abuz
15/01/2014

F.buna ideea de a coace la cuptor !

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
14/12/2012

Puneti pe hartie de copt dovleceii pregatiti ca in reteta ,la cuptor 15-20 min.,serviti calzi cu mujdei de usturoi si va fi mai sanatos.

(0) (0) Abuz
20/08/2012

Deja imi lasa gura apa!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rulou cu branza Raclette
Rulou cu branza Raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dovlecei umpluti cu branza / cheese on board
Dovlecei umpluti cu branza / cheese on board
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovlecei umpluti cu legume si branza
Dovlecei umpluti cu legume si branza
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dovlecei pane cu sos de usturoi
Dovlecei pane cu sos de usturoi
4 porții
40 min
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovleceiTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: