Petitchef

Dovlecei cu branza pane

Nu stiu cat va plac dovlecei , dar noua ne plac foarte mult, in special sotului, tot a treia zi ii fac pane.
Dar de data aceasta am schimbat putin si am adaugat branza de oi, foarte buna si aceasta varianta.

Antreuri
6 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Dovlecelul se curata si se taie rondele de 2-3 mm grosime ( se poate taia si mai gros ).
  • Ouale se bat cu apa minerala si un praf de sare.
    Adaugam faina, apoi branza rasa si patrunjelul tocat.
  • Dovlecei se condimenteaza cu sare , piper si boia de ardei.
    Intr-o tigaie se incinge uleiul.
  • Dovlecei se trec prin compozitia de oua, si se prajesc in uleiul incins, pana ce devin aurii.
    Se scot pe un servet de hartie , pentru a absoarbe surplusul de ulei.
  • Se servesc calzi sau reci, alaturi de o salata de sezon.


Poze

Dovlecei cu branza pane
Dovlecei cu branza pane - poza 2
Dovlecei cu branza pane - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

09/03/2015

Dupa ce curat dovleceii ii tai iun lung si-n, jumatate daca-s prea lungi, si-i oparesc in apa cu sare pentru 2-3 minute;Ii las sa se raceasca putin, apoi ii scobesc de seminte, devenind astfel ca niste barcute, Prepar o pasta din brinza de vaci amestecata cu putina Telemea sau cascaval, o lingura faina, putina sare si un ou, cu aceasta umplu barcutele din dovlecei, apoi ii acopar cu miezul scobit, Ung un vas jena cu unt si-i asezam in lung in tava, ii bagam la cuptor pentru jumate de ora ca sa se rumeneasca.Sint mai dietetici, evitind prajitul in ulei.

am gătit această rețetă (6) (1) Abuz
21/01/2019

Super buni!1

(1) (0) Abuz
Dana, 28/08/2018

De ce toate sanatoase??? Sunt foarte buni dovleceii si pregatiti asa paneu!!! Nu toata ziua mancam paneuri si nu toata ziua mancam dietetic si sanatos!!! Trebuie combinat din toate cate putin, si nu exagerat din fiecare si atunci putem sa ne permitem din cand in cand si ceva prajit cu paneu. Inca nu a murit nimeni cand manca in copilarie snitele, dovlecei paneu sau prajituri. Feritiva mai bine de chimicalele din produsele trecute prin fabrici (semipreparate, mezeluri, etc....acolo chiar nu sti ce mananci)!

(4) (0) Abuz
25/08/2018

Cui ii lasa gura apa ii propun sa inghita o umbrela!

(1) (1) Abuz
15/01/2014

F.buna ideea de a coace la cuptor !

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
14/12/2012

Puneti pe hartie de copt dovleceii pregatiti ca in reteta ,la cuptor 15-20 min.,serviti calzi cu mujdei de usturoi si va fi mai sanatos.

(3) (0) Abuz
20/08/2012

Deja imi lasa gura apa!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulouri de dovlecei cu sardine
Rulouri de dovlecei cu sardine
20 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează