Spanac cu dovlecei la cuptor

(4.55/5 - 224 voturi)
26 comentarii

spanac, dovlecei,bacon

  • Spanac cu dovlecei la cuptor
  • Spanac cu dovlecei la cuptor, Poza 2
  • Spanac cu dovlecei la cuptor, Poza 3
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 1 oră
Gata în: 1 h, 10 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

1 kg dovlecei sau zucchini
500 grame spanac congelat
150 grame bacon 1 ceapa mare
2 legaturi patrunjel 150 grame Parmezan ras 3 oua Ulei masline 3 catei usturoi pisati
Sare
Piper

Preparare:

Etapa 1:

Radeti dovlecei sau zucchini pe razatoarea mare, frecati apoi cu sare si lasatii intr-o strecuratoare deasupra unui vas 30 minute pentru a se scurge sucul rezultat.

Decongelati spanacul si lasati-l si pe acesta pe o strecuratoare.

Intr-o tigaie caliti in ulei ceapa si bacon-ul aproximativ 10 minute.

Etapa 2:

Intre timp amestecati usturoiul pisat cu patrunjelul tocat marunt.

Incalziti cuptorul la 200 grade celsius.

Intr-un castron mare puneti dovlecei/zucchini, ceapa si bacon-ul si amestecati bine cu o lingura de lemn. Adaugati spanacul, usturoiul, patrunjelul, jumatate din cantitatea de parmezan ras, sare, piper, ouale si amestecati.

Etapa 3:

Intr-un vas de cuptor uns cu ulei adaugati compozitia realizata, iar pe deasupra adaugati restul de Parmezan si putin ulei de masline. Dati la cuptor 40-45 minute. Se serveste cald.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 21/08/2013, 07:01

Am incercat aceasta reteta si este delicioasa ! Multumim celor care ne fac viata mai frumoasa in bucatarie prin aceste minunate retete.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 17/06/2012, 18:04

Cred ca este foarte bun,o sa incerc aceasta reteta cat de curand,aveti retete minunate.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 16/06/2012, 09:39

Lq timpul de calire al baconului cu usturoi as adauga SALVIE.Eabsolut deosebit

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/06/2012, 08:49

Imi plac retetele cu spanac, sunt delicioase si sanatoase!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/01/2013, 15:25

Foarte bun , a mancat chiar si fiul meu de 1 an!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/06/2012, 14:34

E FOARTE USOR DE FACUT SI A TRECUT TESTUL.. BRAVO

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/12/2013, 09:00

Da este o mancare placuta usoara .Pofta mare!.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 19/06/2012, 07:44

Felicitari pentru minunatele retete

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (26)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale