Petitchef

Dovlecei pane cu sos de usturoi

Antreuri
4 porții
20 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un dovlecel potrivit de mare

un ou

4-5 linguri faina

4-5 linguri pesmet

branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana)

sare, piper,vegeta



ulei pentru prajit


Pentru sos:

2-3 catei de usturoi

o rosie

un strop de ulei

sare

Preparare

  • Spalam dovlecelul, il curatam de coaja
    si il taiem in felii mai groase.

    Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si
    marar tocat fin.

    Radem branza si o amestecam cu pesmetul.

    Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem
    mai intai prin faina apoi prin ou apoi
    prin amestecul de branza cu pesmet.

    Dupa ce terminam operatiunea...incingem
    uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc
    bine pe ambele parti.

    Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de surplusul de ulei.

    Pentru sos :
    Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de ulei si frecam bine cu o lingurita.
    Cand s-a albit il amestecam si cu rosia data pe razatoare.

    Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.

Poze

Dovlecei pane cu sos de usturoi, poza 1
Dovlecei pane cu sos de usturoi, poza 2
Dovlecei pane cu sos de usturoi, poza 3

Întrebări:




Comentarii (80):

Ana, 22/07/2020

Cea mai bună rețetă pe care am făcut-o în ultima vreme! V-o arăt și vouă
http://julienne.ro/dovlecei-umpluti-vegan/

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
geniza, 02/09/2015

Nu am curatat coaja dovlecelului si a iesit super ( era un dovlecel mijlociu). Branza am folosit Parmesan 1/2 cup. Pentru cine a venit cu comentariul cu masuratul branzei cu cana..Da branza se poate masura cu cana. Si evident se adauga sare si vegeta dupa gust. Iar gusturile nu se discuta. E o reteta excelenta! Am incercat si varianta la cuptor, dar am dat dovlecelul numai prin pesmet+parmesan+piper+marar verde tocat. Imi place mai mult reteta postata aici.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/07/2015

F buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2015

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

F.bun,apetisant

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

Da, este o reteta pentru vara - aceste saraturi i-au placut la nebunie verisoarei mele.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

EXCELENTA RETETA PENTRU VARA MAI ALEX, SIMPLA SI FOARTE GUSTOASA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

Foarte bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Este foarte buna aceasta reteta si nu necesita mult timp

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/06/2018

Eu nu dau dovleceii prin faina sau pesmet. Sunt mult mai gustosi daca-i tavalim prin vegeta sau delikakat!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei pane cu sos de mujdei
Dovlecei pane cu sos de mujdei
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Dovlecei pane - putin mai altfel
Dovlecei pane - putin mai altfel
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Dovlecei pane şi bruschete cu măsline şi usturoi
Dovlecei pane şi bruschete cu măsline şi usturoi
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Enchiladas cu pui si sos de tomate picant
Enchiladas cu pui si sos de tomate picant
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovleceiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chiliRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei