Petitchef

Dovlecei pane cu sos de usturoi

Antreuri
4 porții
20 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un dovlecel potrivit de mare

un ou

4-5 linguri faina

4-5 linguri pesmet

branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana)

sare, piper,vegeta



ulei pentru prajit


Pentru sos:

2-3 catei de usturoi

o rosie

un strop de ulei

sare

Preparare

  • Spalam dovlecelul, il curatam de coaja
    si il taiem in felii mai groase.

    Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si
    marar tocat fin.

    Radem branza si o amestecam cu pesmetul.

    Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem
    mai intai prin faina apoi prin ou apoi
    prin amestecul de branza cu pesmet.

    Dupa ce terminam operatiunea...incingem
    uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc
    bine pe ambele parti.

    Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de surplusul de ulei.

    Pentru sos :
    Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de ulei si frecam bine cu o lingurita.
    Cand s-a albit il amestecam si cu rosia data pe razatoare.

    Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.

Poze

Dovlecei pane cu sos de usturoi, poza 1Dovlecei pane cu sos de usturoi, poza 2Dovlecei pane cu sos de usturoi, poza 3



Comentarii (79):

geniza, 02/09/2015

Nu am curatat coaja dovlecelului si a iesit super ( era un dovlecel mijlociu). Branza am folosit Parmesan 1/2 cup. Pentru cine a venit cu comentariul cu masuratul branzei cu cana..Da branza se poate masura cu cana. Si evident se adauga sare si vegeta dupa gust. Iar gusturile nu se discuta. E o reteta excelenta! Am incercat si varianta la cuptor, dar am dat dovlecelul numai prin pesmet+parmesan+piper+marar verde tocat. Imi place mai mult reteta postata aici.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/07/2015

F buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2015

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

F.bun,apetisant

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

Da, este o reteta pentru vara - aceste saraturi i-au placut la nebunie verisoarei mele.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

EXCELENTA RETETA PENTRU VARA MAI ALEX, SIMPLA SI FOARTE GUSTOASA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2015

Foarte bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Este foarte buna aceasta reteta si nu necesita mult timp

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/06/2018

Eu nu dau dovleceii prin faina sau pesmet. Sunt mult mai gustosi daca-i tavalim prin vegeta sau delikakat!

(0) (0) Abuz
26/07/2016

Super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Dovlecei pane cu sos de mujdei
Dovlecei pane cu sos de mujdei
4 porții
25 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Dovlecei pane şi bruschete cu măsline şi usturoi
Dovlecei pane şi bruschete cu măsline şi usturoi
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dovlecei pane - putin mai altfel
Dovlecei pane - putin mai altfel
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovleceiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFoaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: