Petitchef

Terină de brânză cu dovlecei

Antreuri
8 porții
15 min
15 min
Dificil
Se pot inlocui dovleceii cu morcovi

Ingrediente

Numarul de porții: 8

700 g brânză de vaci

100 ml smântână lichidă

8 g gelatină

1 legătură pătrunjel

1/2 legătură tarhon- opțional

Sare

Piper

Preparare

  • Spălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm.
    Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine.
  • Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus într-o strecurătoare ce am așezat-o deasupra unei oale cu apa în clocot. Bineînțeles că apa trebuie să clocotească în aceste 10 minute, nu am stins focul :)
    Se scot din strecurătoare și se pun pe un platou să se răcească.
  • Se condimentează cu sare și piper.
    Înmuiem gelatina în puțină apă rece.
    Punem smântâna într-o crăticioară pe foc și când dă în clocot adăugăm gelatina și oprim focul.
  • Amestecăm bine să se dizolve gelatina.
    Brânza de vaci se trece printr-o sită fină și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt.
    Condimentăm cu sare și piper și turnăm amestecul de smântănă.
  • Amestecăm bine.
    Tapetăm cu folie alimentară o tavă de chec.
    Aranjăm feliile de dovlecei pe diagonală fără să lăsăm loc între ele, chiar se pot suprapune ușor.
  • Umplem tava cu jumătate din cantitatea de brânza, aranjăm un strat de dovlecei, adăugăm restul de brânză și ultimul strat punem dovlecei.
    Acoperim cu folia alimentară și apăsăm ușor.
    Se poate pune chiar o greutate deasupra și se dă la frigider până a doua zi.
  • La servire se răstoarnă pe un platou, după ce se îndepărtează folia alimentară de deasupra pentru a se putea scoate ușor apoi.
    Terina trebuie răsturnată pentru a avea dovleceii pe diagonală în partea de sus.
    Poftă bună!

Întrebări:




Comentarii (13):

adicaloianu, 23/07/2014

Eu aş pune în loc de pătrunjel, mărar! Merge mai bine cu tarhonul!
Asta este părerea mea.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
07/08/2017

Nu am mancat inca dar pare ceva gustos si aspectuos

(0) (1) Abuz
25/04/2017

DE MULT NU S-A MAI POSTAT O ASEMENEA PORCARIE!

(0) (3) Abuz
31/05/2015

DE CE GELATINA?

(1) (0) Abuz
31/05/2015

Ce de complicatii cand totul ar putea fi mult mai simplu!

(1) (2) Abuz
AOfelia
AOfelia, 31/05/2015

O s-o incerc!

(0) (0) Abuz
25/07/2014

BUNA, BRAVO!

(1) (0) Abuz
24/07/2014

TERÍNĂ, terine, s. f. (Livr.) Vas de pământ smălțuit folosit în bucătărie pentru fierberea, coptul sau păstrarea alimentelor. – Din fr. terrine.
Sursa: DEX '09 (2009)

(0) (1) Abuz
23/07/2014

Super!

(0) (0) Abuz
23/07/2014

F.Buna,are aspect,sanatoasa

(2) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Terina de peste
Terina de peste
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Terina de peste cu spanac
Terina de peste cu spanac
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Terina de ardei si pasta de branza
Terina de ardei si pasta de branza
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Terina cu somon
Terina cu somon
6 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
7 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei