Petitchef

Conopida pane

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 conopida, desfacuta in floricele

3 oua

doua linguri de faina de grau

1 legatura de leurda

1 legatura de frunze de patrunjel

1 rosie

sare

piper

ulei de masline

Preparare

  • Mai intai de toate trebuie spalata bine conopida, ca acolo unde a stat pe raft, a adunat ceva colb.
  • Asta daca nu creste in gradina voastra. Si chiar daca creste, tot trebuie spalata ca se mai plimba tantarii si libelulele pe dansa, o mai ploua cu radiatie japoneza si nu e bine. Deci, o spalam.
  • Pe plita deja trebuie s clocodeasca o cratita cu apa, sarata moderat. Coboram atent acolo conopida si o lasam sa se desfete acolo cam 5 minute. Trebuie verificata si scoasa atuinci cand s-a inmuita putin.
  • Nu trebuie lasata sa rasfiarba, ca se supara. ?and e gata, se scoate cu o strecuratoare, sau o sita, sau nu stiu cum se numeste chestia asta patentata de a scoate conopida din uncrop.
  • Dupa ce o scoatem, o lasam sa se zvante si ne apucam sa dregem amestecul pentru panare. Stricam oule intr-un bol, adaugam sare, piper si faina. Faina trebuie adaugata treptat, intr-un continu proces de omogenizare prin amestec cu telul, a continutului bolic.
  • Vedeti voi, ca poate sa nu va ajunga faina, sau sa fie prea multa, asta o decideti singuri, in dependenta de consistenta paneului, care nu trebuie sa fie nici foarte gros, nici foarte subtire.
  • Asa. Incingem tigaia, dotata generos cu un strat bun de ulei. Fiecare floare de conopida o scaldam in pane, trdupa care o asezam incet pe tigaie.
  • Sa fi avut pesmet, il adaugam si pe el la pane, sau o alta varianta, nu rea defel, sa trec conopida prin pane apoi prin pesmet si dupa in tigaie. Intre timp dregem un sos picant si verde, care se va asocia perfect cu conopida fripta.
  • Rosia o taiem sferturi, patrunjelul il tocam, precum a facut si cu leurda. Of tare buna leurda asta, nu mi-a dres gustul data trecuta cand am facut tocana de urzici, asa ca am avut marele norc si a mai gasit o data, la fel de proaspata.
  • Toate astea le dam la blender, le presuram cu o jumatate de lingurita de oregano uscat, o lingura de ulei de masline si apasam butonul “fa sos din leurda”.
  • Nu uitam de conopida. N-o lasati mult in tigaie, atat doar ca sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa ce am scos-o, am pus-o pe un servetel ca sa o mai scapam de unsoare.

Poze

Conopida pane, poza 1Conopida pane, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

23/09/2013

Bravo fff explicit ,continua esti nemaipomenit,citdespre foto te inteleg o foi fost vreo bucatareasa care uitase ca nu are ochelatrii pe nas.

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Camembert pané
Camembert pané
2 porții
21 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Conopida pane cu cartofi prajiti la cuptor
Conopida pane cu cartofi prajiti la cuptor
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Conopida pane cu sos de usturoi
Conopida pane cu sos de usturoi
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Conopida pane
Conopida pane
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Conopida – „Varza cu studii superioare”Conopida – „Varza cu studii superioare”Romanesco – conopida martianaRomanesco – conopida martiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: