Petitchef

Focaccia cu ceapa si rosii

Antreuri
8 porții
15 min
25 min
Ușor
256 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 1.49 (0.19€/porție)

Preparare

  • Cernem faina intr-un vas sau direct pe masa de lucru iar in mijloc facem o gropita in care turnam apa sau laptele CALDUT in care am diluat drojdia cu o lingurita de zahar.Amestecam pana prinde putin consistenta si adaugam sarea si uleiul7 untura (cu untura iese foarte pufoasa si se mentine asa si 1-2 zile dupa). Framantam bine pret de cateva minute dupa care punem aluatul intr-un castron uns cu ulei si lasam la crescut cca 45 min intr-un loc ferit de curenti de aer.Eu pun in cuptor,regland la 30 grade,creste mult mai repede.Dupa ce si-a dublat volumul,scoatem aluatul si il punem direct in tava cuptorului unsa cu ulei.cu buricele degetelor intindem aluatul fara insa a trage de el prea mult.Miscarea trebuie sa fie mai mult din degete.Ungem si deasupra cu putin ulei de masline si presaram cu sare (credeti-ma veti simti nevoia daca nu presarati putina sare) .Taiem 2 cepe feliute,si le amestecam cu putin ulei si sare.Le frecam putin si apoi le imprastiem peste focaccia.Eu am folosit rosii cherry,taiate in 2 si le-am infipt putin in aluat,apoi dam la crescut inca o data pt cca 1 ora.Incingem cuptorul la 200 grade,iar cand a atins aceasta temperatura dam tava cu focaccia pentru cca 20-25 minute,sau depinde de cuptor,pana capata o culoare aurie.Poate fi servita taiata cubulete,ca aperitiv , inlocuitor al painii, o gustare pe fuga sau cu branzeturi si mezeluri.Este absolut delicioasa.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (118g)
Calorii: 256Kcal
  • Carbo: 46.7g
  • Grăsimi: 3.4g
  • Grăsimi sat.: 0.5g
  • Proteine: 7.7g
  • Fibre: 2.7g
  • Zahăr: 3g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 8

Întrebări:




Comentarii (33):

Nicolae
Nicolae, 22/02/2015

Ok...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2015

Excelentaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 22/06/2015

Interesant,seamana cu lipia ornata cu branza ,ou si ceapa

(0) (0) Abuz
21/06/2015

F.bunaaperitiv gustos

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Trebuie sa incerc,multumesc.

(0) (0) Abuz
nimeni, 21/06/2015

Multumesc pentru reteta si modul amanuntit de preparare.
Am sa-l incerc cu prima ocazie,

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Imi place tare mult aceasta reteta,bravo !

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Curios că nu sa întrebuințat ouă .

(0) (0) Abuz
24/02/2015

O gustare de post delicioasa. o sa o incerc

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia decorata - Focaccia art
Focaccia decorata - Focaccia art
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia, painea italiana cu rozmarin
Focaccia, painea italiana cu rozmarin
10 porții
2 h 20 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Choux cu foie gras si confit de ceapa
Choux cu foie gras si confit de ceapa
20 porții
55 min
Foarte ușor
2.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.