Petitchef

Focaccia cu ceapa si rosii

Antreuri
8 porții
15 min
25 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g faina

25 g drojdie

300-320 ml apa sau lapte

20 g ulei masline sau untura

1,5 lingurita zahar

1 lingurita sare

2 cepe medii

Preparare

  • Cernem faina intr-un vas sau direct pe masa de lucru iar in mijloc facem o gropita in care turnam apa sau laptele CALDUT in care am diluat drojdia cu o lingurita de zahar.Amestecam pana prinde putin consistenta si adaugam sarea si uleiul7 untura (cu untura iese foarte pufoasa si se mentine asa si 1-2 zile dupa). Framantam bine pret de cateva minute dupa care punem aluatul intr-un castron uns cu ulei si lasam la crescut cca 45 min intr-un loc ferit de curenti de aer.Eu pun in cuptor,regland la 30 grade,creste mult mai repede.Dupa ce si-a dublat volumul,scoatem aluatul si il punem direct in tava cuptorului unsa cu ulei.cu buricele degetelor intindem aluatul fara insa a trage de el prea mult.Miscarea trebuie sa fie mai mult din degete.Ungem si deasupra cu putin ulei de masline si presaram cu sare (credeti-ma veti simti nevoia daca nu presarati putina sare) .Taiem 2 cepe feliute,si le amestecam cu putin ulei si sare.Le frecam putin si apoi le imprastiem peste focaccia.Eu am folosit rosii cherry,taiate in 2 si le-am infipt putin in aluat,apoi dam la crescut inca o data pt cca 1 ora.Incingem cuptorul la 200 grade,iar cand a atins aceasta temperatura dam tava cu focaccia pentru cca 20-25 minute,sau depinde de cuptor,pana capata o culoare aurie.Poate fi servita taiata cubulete,ca aperitiv , inlocuitor al painii, o gustare pe fuga sau cu branzeturi si mezeluri.Este absolut delicioasa.



Comentarii (33):

Nicolae
Nicolae, 22/02/2015

Ok...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2015

Excelentaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 22/06/2015

Interesant,seamana cu lipia ornata cu branza ,ou si ceapa

(0) (0) Abuz
21/06/2015

F.bunaaperitiv gustos

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Trebuie sa incerc,multumesc.

(0) (0) Abuz
nimeni, 21/06/2015

Multumesc pentru reteta si modul amanuntit de preparare.
Am sa-l incerc cu prima ocazie,

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Imi place tare mult aceasta reteta,bravo !

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Curios că nu sa întrebuințat ouă .

(0) (0) Abuz
24/02/2015

O gustare de post delicioasa. o sa o incerc

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia cu feta si rosii cherry
Focaccia cu feta si rosii cherry
4 porții
1h20m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Focaccia cu ceapa rosie
Focaccia cu ceapa rosie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Choux cu foie gras si confit de ceapa
Choux cu foie gras si confit de ceapa
20 porții
55 min
Foarte ușor
2.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: