Notifications: Căutare avansată

Focaccia cu ceapa si rosii

(4.38/5 - 255 voturi)
33 comentarii


Ingrediente

500 g faina
25 g drojdie
300-320 ml apa sau lapte
20 g ulei masline sau untura
1,5 lingurita zahar
1 lingurita sare
2 cepe medii

Preparare

Cernem faina intr-un vas sau direct pe masa de lucru iar in mijloc facem o gropita in care turnam apa sau laptele CALDUT in care am diluat drojdia cu o lingurita de zahar.Amestecam pana prinde putin consistenta si adaugam sarea si uleiul7 untura (cu untura iese foarte pufoasa si se mentine asa si 1-2 zile dupa). Framantam bine pret de cateva minute dupa care punem aluatul intr-un castron uns cu ulei si lasam la crescut cca 45 min intr-un loc ferit de curenti de aer.Eu pun in cuptor,regland la 30 grade,creste mult mai repede.Dupa ce si-a dublat volumul,scoatem aluatul si il punem direct in tava cuptorului unsa cu ulei.cu buricele degetelor intindem aluatul fara insa a trage de el prea mult.Miscarea trebuie sa fie mai mult din degete.Ungem si deasupra cu putin ulei de masline si presaram cu sare (credeti-ma veti simti nevoia daca nu presarati putina sare) .Taiem 2 cepe feliute,si le amestecam cu putin ulei si sare.Le frecam putin si apoi le imprastiem peste focaccia.Eu am folosit rosii cherry,taiate in 2 si le-am infipt putin in aluat,apoi dam la crescut inca o data pt cca 1 ora.Incingem cuptorul la 200 grade,iar cand a atins aceasta temperatura dam tava cu focaccia pentru cca 20-25 minute,sau depinde de cuptor,pana capata o culoare aurie.Poate fi servita taiata cubulete,ca aperitiv , inlocuitor al painii, o gustare pe fuga sau cu branzeturi si mezeluri.Este absolut delicioasa.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (33):

1 / 5
Postat 27/10/2012, 14:28

Prea mult ulei sau untura. ceapa e una, dar nu s-ar putea adauga si branza si rosii mari feliate deasupra sau chiar sos de rosii gros pus deasupra. nu ar fi chiar pizza dar ar fi altfel gustul . si daca renuntam la atata ulei ar fi si mai sanatoasa.

(0) (0) Abuz
5 / 5nimeni
Postat 21/06/2015, 13:24

Multumesc pentru reteta si modul amanuntit de preparare.
Am sa-l incerc cu prima ocazie,

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 27/10/2012, 18:58

Mai trebuie lucrat la acasta reteta cu stima si respect maistru patiser ionut m

(0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
4 / 5simona_c2014_1_2_3_4
Postat 22/06/2015, 11:57

Interesant,seamana cu lipia ornata cu branza ,ou si ceapa

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/02/2015, 20:27

Excelentaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/10/2012, 16:33

Gustoasa si merge cu o berica daca e si putin crocanta

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 27/10/2012, 11:16

Penru cine iubeste gustul de ceapa coapta, merge

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/08/2014, 10:52

Pare o reteta foarte buna.Am sa o incerc si eu.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/10/2012, 11:14

Abia astept s-o prepar, multumesc "Petitchef"!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/06/2015, 10:51

Imi place tare mult aceasta reteta,bravo !

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale