Petitchef

Focaccia cu ceapa si rosii

Antreuri
8 porții
15 min
25 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g faina

25 g drojdie

300-320 ml apa sau lapte

20 g ulei masline sau untura

1,5 lingurita zahar

1 lingurita sare

2 cepe medii

Preparare

  • Cernem faina intr-un vas sau direct pe masa de lucru iar in mijloc facem o gropita in care turnam apa sau laptele CALDUT in care am diluat drojdia cu o lingurita de zahar.Amestecam pana prinde putin consistenta si adaugam sarea si uleiul7 untura (cu untura iese foarte pufoasa si se mentine asa si 1-2 zile dupa). Framantam bine pret de cateva minute dupa care punem aluatul intr-un castron uns cu ulei si lasam la crescut cca 45 min intr-un loc ferit de curenti de aer.Eu pun in cuptor,regland la 30 grade,creste mult mai repede.Dupa ce si-a dublat volumul,scoatem aluatul si il punem direct in tava cuptorului unsa cu ulei.cu buricele degetelor intindem aluatul fara insa a trage de el prea mult.Miscarea trebuie sa fie mai mult din degete.Ungem si deasupra cu putin ulei de masline si presaram cu sare (credeti-ma veti simti nevoia daca nu presarati putina sare) .Taiem 2 cepe feliute,si le amestecam cu putin ulei si sare.Le frecam putin si apoi le imprastiem peste focaccia.Eu am folosit rosii cherry,taiate in 2 si le-am infipt putin in aluat,apoi dam la crescut inca o data pt cca 1 ora.Incingem cuptorul la 200 grade,iar cand a atins aceasta temperatura dam tava cu focaccia pentru cca 20-25 minute,sau depinde de cuptor,pana capata o culoare aurie.Poate fi servita taiata cubulete,ca aperitiv , inlocuitor al painii, o gustare pe fuga sau cu branzeturi si mezeluri.Este absolut delicioasa.

Întrebări:




Comentarii (33):

Nicolae
Nicolae, 22/02/2015

Ok...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2015

Excelentaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 22/06/2015

Interesant,seamana cu lipia ornata cu branza ,ou si ceapa

(0) (0) Abuz
21/06/2015

F.bunaaperitiv gustos

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Trebuie sa incerc,multumesc.

(0) (0) Abuz
nimeni, 21/06/2015

Multumesc pentru reteta si modul amanuntit de preparare.
Am sa-l incerc cu prima ocazie,

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Foarte buna !

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Imi place tare mult aceasta reteta,bravo !

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Curios că nu sa întrebuințat ouă .

(0) (0) Abuz
24/02/2015

O gustare de post delicioasa. o sa o incerc

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia rapida cu smantana
Focaccia rapida cu smantana
4 porții
1h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia crocanta
Focaccia crocanta
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Focaccia cu ceapa rosie
Focaccia cu ceapa rosie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia, painea italiana cu rozmarin
Focaccia, painea italiana cu rozmarin
10 porții
2h20m
Ușor
4 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Samosas cu ton si rosii
Samosas cu ton si rosii
16 porții
25 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiCeapa vrajitoarelor – leurdaCeapa vrajitoarelor – leurda

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.