Petitchef

Salmorejo

Antreuri
7 porții
15 min
Foarte ușor
  • Salmorejo
  • Salmorejo, poza 2
  • Salmorejo, poza 3
  • Salmorejo, poza 4
  • (4.73/5 - 11 voturi)
  • 2
  • 13
Rețetă preparată de chersin
 
Salmorejo este o supa rece spaniola, pe baza de rosii, paine, usturoi si ulei de maslline ce se mixeaza impreuna. In mod traditional se serveste rece, ornata cu oua fierte tari, taiate cuburi si felii de jambon serrano, ce se poate inlocui cu bacon.

Ingrediente

Numarul de porții: 7
1 kg de rosii

1 catel de usturoi

sare

150 gr de paine (se poate folosi si pesmet)

100 ml ulei de masline


Pentru a decora:

2 oua fierte

prosciutto crudo sau bacon

Materiale

Blender

Preparare

  • Etapa 1 - SalmorejoIntr-un blender, se adauga rosiile proaspete curatate si taiate in bucati. Adaugati si catelul de usturoi si amestecati totul. Cand totul este bine amestecat, adaugati sarea si amestecati din nou.
  • Etapa 2 - SalmorejoApoi adaugati miez de paine uscat (sau pesmet) in preparat. Lasati-l sa se inmoaie timp de 2 minute.
  • Etapa 3 - SalmorejoSe amesteca din nou pana se obtine un amestec omogen. Verificati textura prin scufundarea unei lingurite in blender.
  • Etapa 4 - SalmorejoAdaugati uleiul de masline putin cate putin in timp ce amestecati.
  • Etapa 5 - SalmorejoPuteti savura varianta spaniola prin adaugarea in castron a bucatlor prosciutto crudo si ou fiert. Adaugati un pic ulei de masline peste.
  • Etapa 6 - SalmorejoGata!

Video

YouTube


Comentarii:

chersin
chersin, 13/11/2018

Foarte interesanta, foarte ușoara, foarte sănătoasă. Se poate inlocui toppingul. Nu am încercat decât cu varianta din reteta.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
doina_j2018
doina_j2018, 13/11/2018

Cred ca este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: