Petitchef

Ghiveci de legume

Antreuri
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
O mancare delicioasa din legume si ultima din acest an, adica, ma refer la legumele proaspete din gradina,
profitati daca mai gasiti pe piata.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 ceapa mare

2 catei de usturoi


o radacina de patrunjel

1 dovlecel mic

1 ardei gras galben

1 ardei kapia rosu

1 vanata

o mana de mazare ( 100 gr)

o mana de varza taiata grob

2 cartofi

2-3 rosii

frunze de patrunjel

sare, piper negru

50 ml ulei

Preparare

  • Curatam si spalam legumele.
    Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare ( ochiul mare). Dovlecelul, ardeii, vanata ( se sareaza putin sa iasa amareala, apoi se spala si se scurg bine de apa) si cartofii se taie cuburi. Rosiile se decojesc si se taie cuburi mici.
  • Calim ceapa in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam radacinoasele (morcovul si patrunjelul ), lasam sa se inmoie si ele.
    Apoi adaugam asa : ardeii, cartofii, dovlecelul, vanata, varza, mazarea si usturoiul.
  • Lasam toate legumele sa se caleasca inca vreo 5 minute, apoi condimentam cu sare si piper si turnam 100 ml apa.
    Lasam sa fiarba, iar cand a scazut apa, adaugam rosiile decojite si tocate. Dam totul in cateva clocote, daca este necesar mai adaugam sare si piper.
  • Cand sunt gata presaram patrunjel verde tocat si servim imediat.

Poze

Ghiveci de legume, poza 1Ghiveci de legume, poza 2Ghiveci de legume, poza 3



Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 21/08/2018

Arata ca o ciorba! Mai ai de invatat Adeluta draga! Radacina aia de patrunjel nu are ce cauta aici, morcovul nu se da pe razatoare ci se taie rondele, ceapa se taie solzisori; toate legumele se trag pe rand putin la tigaie in afara de rosii, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc, se pun toate intr-un vas sau o cratita se pun deasupra rosiile taiate rondele subtiri si se da totul la cuptor pana se rumeneste frumos. Incearca asa si o sa te lingi pe degete.

(2) (0) Abuz
05/05/2014

Buuunnnnnnnaaaaaa

(0) (0) Abuz
11/11/2012

Este mincarea carei forte buna ptr post

(0) (0) Abuz
11/11/2012

Este excelenta de post

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ghiveci de legume gatit in vase zepter
Ghiveci de legume gatit in vase zepter
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ghiveci cu legume, orez si carne la cuptor
Ghiveci cu legume, orez si carne la cuptor
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume5 legume cu mai putin de 10 calorii5 legume cu mai putin de 10 calorii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: