Petitchef

Vinete impanate - imambaialdi

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta.
  • Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam vinetele si le lasam zece minute.
  • Se scot, se pun pe un fund inclinat si asezam o greutate pe ele (trebuie sa iasa amareala din ele).
  • Tocam ceapa marunt si se caleste in ulei, adaugam morcovul si telina date pe razatoarea mica. Apoi varza tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Condimentam legumele cu sare si piper.
  • Sfat:
    daca aveti un robot de bucatarie nu ezitati sa-l folositi, chiar daca se toaca marunt. Fiecare catel de usturoi se taie in doua si se indeasa in vinete.
  • Cu o lingurita indesam si din compozitia de legume in taieturile facute in vinete. Vinetele se aseaza intr-o tava unsa cu ulei din belsug. Legumele ramase se aranjeaza pe langa vinete.
  • Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt si se adauga in tava peste vinete. Acoperim tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce scoatem folia mai lasam ~ 20 minute. Servim mancarea rece presarata cu patrunjel verde.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii:

11/08/2013

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/11/2012

Tres bien!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete umplute cu carne
Vinete umplute cu carne
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete impanate
Vinete impanate
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Vinete impanate cu branza si rosii
Vinete impanate cu branza si rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei