Patacones cu hogao și guacamole

Antreuri
Foarte ușor
35 min

Patacones sau tostones reprezintă un deliciu culinar autentic din America Latină și Caraibe. Sunt preparate cu banane plantain care suferă un proces dublu de prăjire, creând o textură crocantă la exterior și o moliciune interioară, unică. Aceste patacone versatile pot fi savurate ca aperitiv, acompaniament sau ca bază perfectă pentru o varietate de sosuri și toppinguri. Cu această ocazie, am ales să le servim cu guacamole și hogao (sos creol columbian), care oferă prospețime, savoare și culoare. O rețetă delicioasă care va aduce o notă latină autentică în bucătăria ta și te va teleporta cu fiecare mușcătura pe o plajă tropicală, însorită :) Îndrăznești să-l prepari? Vă spunem rețeta, pas cu pas ↓↓↓

Ingrediente

2

Pentru guacamole:

Pentru sos hogao:

Pentru patacone:

Materiale

  • bol sau castron
  • Tigaie (pentru hogao)
  • Tigaie adâncă (pentru patacone)
  • spatulă
  • tocător
  • Hârtie absorbantă
  • hârtie de copt