Petitchef

Sos rosu cu iaurt si sfecla

Felul principal
2 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
o ceasca de sfecla rosie rasa

2 cesti de iaurt gras

2 catei de usturoi

ulei de masline


sare


Preparare

  • Radem sfecla cruda pe razatoarea mica, o amestecam cu sare si o lasam sa se inmoaie un pic, ca sa lase zeama.
  • Oparim un minut, in apa clocotita, 2 catei mari de usturoi, apoi ii zdrobim. Ii frecam cu sare si apoi cu ulei; adaugam sfecla si omogenizam. Punem apoi iaurtul gras.
  • Daca vrem, putem adauga si smantana si otet balsamic de vin rosu. Condimentam cu chimen pisat, lamaie si/sau un pic de hrean ras.



Comentarii:

13/10/2013

Cu ce mancam sosul asta?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/09/2015

Yammy yammy

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de iaurt cu coriandru si menta
Sos de iaurt cu coriandru si menta
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sos cocktail făcut în casă
Sos cocktail făcut în casă
5 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
10 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce iaurt de casa?De ce iaurt de casa?Totul despre Sfecla Rosie!Totul despre Sfecla Rosie!Invioreaza-te cu un Iaurt Parfait!Invioreaza-te cu un Iaurt Parfait!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: