Petitchef

Zurek - ciorba poloneza (zurek- the polish sour soup)

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Aceasta e o ciorba traditionala din Polonia si se face cu mult bors. Spre deosebire de borsul nostru, al lor se prepara din faina de secara si pentru aromare se pune usturoi.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
pentru o oala de 6 l

4 l apa


2 cepe

1 bucata telina

1 legatura patrunjel

1 l bors4 + 1 catei de usturoi

400 g carnati proaspeti si picanti, taiati bucati nu - prea mari

4 cartofi mari, taiati cuburi

3 linguri de smantana

1 lingurita maghiran uscatsare dupa gust oua fierte,

1 ou la fiecare portie de ciorba sunt

Mai intai se fierb legumele in apa.

Preparare

  • Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul.
  • In timpul acesta fierbe ouale tari.
  • Cand cartofii sunt fierti, pune borsul si ultimul catel de usturoi, tocat marunt. Da un clocot, adauga smantana, sareaza dupa gust si inchide ciorba.
  • Cand servesti, pune cate un ou taiat felii la fiecare portie.
C Cooking with my soul



Comentarii:

22/07/2013

O bunatate bv bv bv bv bv

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Zurek- ciorba poloneza
Zurek- ciorba poloneza
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Midii ala marinara
Midii ala marinara
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei