Petitchef

Sufleu de ciuperci

Antreuri
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Ciupercile se curăță și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute de când începe să clocotească apa.
    Se scot într-o strecurătoare și după ce se răcesc se feliază subțire.
    Oprim 1/2 cană din apa în care au fiert.
    Morcovul se curăță, se taie rondele subțiri și se pune la fiert în apă cu sare.
    După 5 minute de fiert, se adaugă și broccoli tăiat feliuțe și se mai fierb încă 10 minute.
    Se scot într-o strecurătoare.
    După ce s-au răcit se amestecă cu ciupercile.
    Topim untul într-o cratiță la foc mic.
    Adăugăm făina și laptele rece amestecând repede cu un tel să nu se facă cocoloașe.
    Adăugăm și 1/2 cană din apa în care am fiert ciupercile și amestecăm constant.
    Sosul este gata când capătă consistența unei smântâni groase.
    Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, smântâna, ciupercile, morcovul și broccoli.
    Adăugăm gălbenușurile.
    Condimentăm cu sare și piper.
    Adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm ușor.
    Compoziția se pune într-o formă unsă bine cu unt și tapetată cu pesmet.
    Se dă la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.


Poze

Sufleu de ciuperci
Sufleu de ciuperci - poza 2

Întrebări:




Comentarii (15):

Diana Lucia, 15/11/2019

Sunt o marfe iubitoare de ciuperci pregatite ooricum. Va spun insa ca, pentru a pastra cat mai viu si mai pregnant gustul ciupercilor, acestea NU SE FIERB, ci se SOTEAZA in propriul lor suc, pana se inmoaie si pana NU SE EVAPORA tot sosul lor, pentru ca astfel sa dea un gust excelent amestecului care se pune la copt. Iar morcovul si brocolli (sau orice alta leguma doriti) se fierb separat.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
08/03/2019

Este cu mult mai buna cu spanac ,eu, asa o fac.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
20/12/2019

Gusturile si palmele sunt diferite! Nu te pune nimeni sa faci daca nu-ti place!

(0) (0) Abuz
Ana, 08/03/2019

Este un sufleu foarte bun. Probabil merge si cu spanac singur, sau in loc de broccoli.

(0) (0) Abuz
Ana-Maria Rotaru, 23/05/2018

Am gatit ceva asemanator!

(0) (0) Abuz
15/06/2014

Unde dracu ai facut scoala de bucatar ca prost(a) irsti asta e sufleu?????????????????????????????

(0) (1) Abuz
24/07/2013

Cred ca e mancare usoara pentru vara

(0) (0) Abuz
26/02/2013

Mmmm am sa o incerc

(0) (0) Abuz
09/11/2012

Om

(0) (0) Abuz
30/03/2012

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează