Petitchef

Sufleu de ciuperci

Antreuri
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Ciupercile se curăță și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute de când începe să clocotească apa.
    Se scot într-o strecurătoare și după ce se răcesc se feliază subțire.
    Oprim 1/2 cană din apa în care au fiert.
    Morcovul se curăță, se taie rondele subțiri și se pune la fiert în apă cu sare.
    După 5 minute de fiert, se adaugă și broccoli tăiat feliuțe și se mai fierb încă 10 minute.
    Se scot într-o strecurătoare.
    După ce s-au răcit se amestecă cu ciupercile.
    Topim untul într-o cratiță la foc mic.
    Adăugăm făina și laptele rece amestecând repede cu un tel să nu se facă cocoloașe.
    Adăugăm și 1/2 cană din apa în care am fiert ciupercile și amestecăm constant.
    Sosul este gata când capătă consistența unei smântâni groase.
    Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, smântâna, ciupercile, morcovul și broccoli.
    Adăugăm gălbenușurile.
    Condimentăm cu sare și piper.
    Adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm ușor.
    Compoziția se pune într-o formă unsă bine cu unt și tapetată cu pesmet.
    Se dă la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Poze

Sufleu de ciuperci, poza 1
Sufleu de ciuperci, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii (15):

Diana Lucia, 15/11/2019

Sunt o marfe iubitoare de ciuperci pregatite ooricum. Va spun insa ca, pentru a pastra cat mai viu si mai pregnant gustul ciupercilor, acestea NU SE FIERB, ci se SOTEAZA in propriul lor suc, pana se inmoaie si pana NU SE EVAPORA tot sosul lor, pentru ca astfel sa dea un gust excelent amestecului care se pune la copt. Iar morcovul si brocolli (sau orice alta leguma doriti) se fierb separat.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
08/03/2019

Este cu mult mai buna cu spanac ,eu, asa o fac.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
20/12/2019

Gusturile si palmele sunt diferite! Nu te pune nimeni sa faci daca nu-ti place!

(0) (0) Abuz
Ana, 08/03/2019

Este un sufleu foarte bun. Probabil merge si cu spanac singur, sau in loc de broccoli.

(0) (0) Abuz
Ana-Maria Rotaru, 23/05/2018

Am gatit ceva asemanator!

(0) (0) Abuz
15/06/2014

Unde dracu ai facut scoala de bucatar ca prost(a) irsti asta e sufleu?????????????????????????????

(0) (1) Abuz
24/07/2013

Cred ca e mancare usoara pentru vara

(0) (0) Abuz
26/02/2013

Mmmm am sa o incerc

(0) (0) Abuz
09/11/2012

Om

(0) (0) Abuz
30/03/2012

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sufleu de broccoli si ciuperci (montignac)
Sufleu de broccoli si ciuperci (montignac)
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Sufleu de cascaval cu sunca si curry
Sufleu de cascaval cu sunca si curry
12 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Mancaruri cu... ciuperci Mancaruri cu... ciuperci Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.