Petitchef

Placinta cu spanac si aluat de casa

Antreuri
8 porții
1 oră
45 min
Dificil
Reteta este cat se poate de simpla. Cu aluatul se lucreaza deosebit de usor, iar umplutura…divina! Bineinteles cui ii place spanacul in combinatie cu branza. Eu va spun ca trebuie incercata neaparat!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Asadar aveti nevoie de: (pentru o tava de aprox. 20/30 cm sau 2 tavi rotunde de tarta cu diametrul 20cm)


Pentru aluat:

1 ou

500 gr faina

220 ml apa

100 gr unt la temperatura camerei

o lingurita de sare


Umplutura:

400 gr spanac (oparit si scurs sau congelat si dezgetat)



250 gr branza telemea de vaca sau oaie (sau 150 de branza si 100 cascaval)

o legatura de marar

100 ml smantana

piper si sare dupa gust

4 oua (dintre care un galbenus pentru uns)

3 linguri lapte (tot pentru uns)

Preparare

  • Aluat

    Scoatem untul din frigider cu cel putin o ora inainte, ca sa se inmoaie (sau il punem 10-15 secunde in microunde…cum fac eu:-)), il punem intr-un castron si framantam putin cu faina pana aluatul devine sfaramicios.
  • Adaugam praful de sare, oul batut putin apoi apa (treptat). Framantam aluatul pana nu mai este lipicios si s-au incorporat bine toate elementele lichide.
    Il bagam la frigider acoperit cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura.
  • Umplutura:

    Spanacul bine scurs (eu l-am avut congelat si l-am dezghetat tot la microunde cca 15 min, voi sa il verificati din cand in cand sa nu cumva sa il coaceti, depinde de microunde!), se amesteca intr-un castron cu ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea mica, branza rasa, smantana si se gusta de sare si piper. Tocam mararul si il adaugam si pe el in compozitie.
  • Eu am folosit 3 oua pe care le-am batut putin inainte ca pe omleta.
    In spanac se poate pune si cascaval, care leaga foarte bine compozitia, eu nu am avut, asa ca am crescut cantitatea de branza de la 150 de gr., cat era in reteta initialala, la 250 de grame.
  • Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. O parte o vom pune ca baza si trebuie sa fie mai mare, cealalta parte o folosim pentru grilajul de deasupra.
    Am intins foaia de la baza mai grosuta, apoi am asezat-o in tava de jenna (pe care o ungem cu ulei) cat sa acopere si peretii acesteia.
  • Am pus umplutura, apoi am facut o foaie din aluatul ramas si am taiat fasii pe care le-am intercalat peste compozitie sub forma de grilaj.
  • Se unge deasupra cu galbenus amestecat cu 3 linguri de lapte si se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste.

Poze

Placinta cu spanac si aluat de casa, poza 1Placinta cu spanac si aluat de casa, poza 2Placinta cu spanac si aluat de casa, poza 3



Comentarii (37):

hera, 31/01/2019

In regula.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Stephanie, 11/09/2018

Minunat! Compozitia este minunata! Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am spalat si curatat de codite, l-am dat intr-un clocot, in apa cu sare... l-am lasat la scurs si racit, apoi dupa ce s-a racit l-am calit putin impreuna cu morcovul si ceapa dupa care am lasat totul la racit. Abia dupa ce s-a racit complet am facut compozitia impreuna cu branza, putin cascaval ras, smantana lichida, ouale batute si mararul verde tocat marunt. O nebunie!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/05/2016

Am facut impreuna cu mama mea aceasta reteta. Mamei mele ii place spanacul foarte mult. Am renuntat la morcov si am adaugat putin usturoi. Spanacul l.am calit in loc sa il oparesc, l.am scurs si l.am pus un pic in tigaie cu o ceapa verde si un usturoi verde. Mama se gandea ca nu ii va placea placinta, dar a iesit delicioasa. Acum vrea si ea reteta. Multumesc foarte frumos. Blatul este o idee geniala daca nu ai foi pentru placinta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/05/2016

Am făcut o plăcintă frumoasă și gustoasă. Mulțumesc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/04/2015

Super bunnnnnnnn....................

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/03/2015

Am facut si eu! Este super! Multumim pentru reteta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/05/2014

Am sa incerc reteta cu spanacul scazut in tigaie cu unt si lapte ca si cum ar fi gatit,cred ca iese si asa,pe urma il amestec cu branza feta sa vedem ce iese?!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/10/2013

Multumesc pentru reteta! A iesit foarte gustoasa. Eu am adaugat si putin cascaval.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/11/2015

Am facut ieri aceasta placinta si azi nu mai este

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Placinta cu spanac
Placinta cu spanac
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Placinta cu spanac
Placinta cu spanac
4 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Placinta de spanac cu branza
Placinta de spanac cu branza
1 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: