Reteta este cat se poate de simpla. Cu aluatul se lucreaza deosebit de usor, iar umplutura…divina! Bineinteles cui ii place spanacul in combinatie cu branza. Eu va spun ca trebuie incercata neaparat!
Scoatem untul din frigider cu cel putin o ora inainte, ca sa se inmoaie (sau il punem 10-15 secunde in microunde…cum fac eu:-)), il punem intr-un castron si framantam putin cu faina pana aluatul devine sfaramicios.
Adaugam praful de sare, oul batut putin apoi apa (treptat). Framantam aluatul pana nu mai este lipicios si s-au incorporat bine toate elementele lichide. Il bagam la frigider acoperit cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura.
Umplutura:
Spanacul bine scurs (eu l-am avut congelat si l-am dezghetat tot la microunde cca 15 min, voi sa il verificati din cand in cand sa nu cumva sa il coaceti, depinde de microunde!), se amesteca intr-un castron cu ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea mica, branza rasa, smantana si se gusta de sare si piper. Tocam mararul si il adaugam si pe el in compozitie.
Eu am folosit 3 oua pe care le-am batut putin inainte ca pe omleta. In spanac se poate pune si cascaval, care leaga foarte bine compozitia, eu nu am avut, asa ca am crescut cantitatea de branza de la 150 de gr., cat era in reteta initialala, la 250 de grame.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. O parte o vom pune ca baza si trebuie sa fie mai mare, cealalta parte o folosim pentru grilajul de deasupra. Am intins foaia de la baza mai grosuta, apoi am asezat-o in tava de jenna (pe care o ungem cu ulei) cat sa acopere si peretii acesteia.
Am pus umplutura, apoi am facut o foaie din aluatul ramas si am taiat fasii pe care le-am intercalat peste compozitie sub forma de grilaj.
Se unge deasupra cu galbenus amestecat cu 3 linguri de lapte si se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste.
Minunat! Compozitia este minunata! Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am spalat si curatat de codite, l-am dat intr-un clocot, in apa cu sare... l-am lasat la scurs si racit, apoi dupa ce s-a racit l-am calit putin impreuna cu morcovul si ceapa dupa care am lasat totul la racit. Abia dupa ce s-a racit complet am facut compozitia impreuna cu branza, putin cascaval ras, smantana lichida, ouale batute si mararul verde tocat marunt. O nebunie!
Am facut impreuna cu mama mea aceasta reteta. Mamei mele ii place spanacul foarte mult. Am renuntat la morcov si am adaugat putin usturoi. Spanacul l.am calit in loc sa il oparesc, l.am scurs si l.am pus un pic in tigaie cu o ceapa verde si un usturoi verde. Mama se gandea ca nu ii va placea placinta, dar a iesit delicioasa. Acum vrea si ea reteta. Multumesc foarte frumos. Blatul este o idee geniala daca nu ai foi pentru placinta.
Am sa incerc reteta cu spanacul scazut in tigaie cu unt si lapte ca si cum ar fi gatit,cred ca iese si asa,pe urma il amestec cu branza feta sa vedem ce iese?!
Comentarii (41):
Astazi fac pt a 10 oara aceasta reteta, super delicioasa si preferata chiar si de copii. Ei spanac nu mananca de fel,dar placinta asta o adora
Incercati si cu urzici( urzicile gatiti-le cu ceapa verde, leurda, marar) . In loc de cascaval sau telenea, eu am folosit urda.
A iesit f.f. buna
In regula.
Minunat! Compozitia este minunata! Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am spalat si curatat de codite, l-am dat intr-un clocot, in apa cu sare... l-am lasat la scurs si racit, apoi dupa ce s-a racit l-am calit putin impreuna cu morcovul si ceapa dupa care am lasat totul la racit. Abia dupa ce s-a racit complet am facut compozitia impreuna cu branza, putin cascaval ras, smantana lichida, ouale batute si mararul verde tocat marunt. O nebunie!
Am facut impreuna cu mama mea aceasta reteta. Mamei mele ii place spanacul foarte mult. Am renuntat la morcov si am adaugat putin usturoi. Spanacul l.am calit in loc sa il oparesc, l.am scurs si l.am pus un pic in tigaie cu o ceapa verde si un usturoi verde. Mama se gandea ca nu ii va placea placinta, dar a iesit delicioasa. Acum vrea si ea reteta. Multumesc foarte frumos. Blatul este o idee geniala daca nu ai foi pentru placinta.
Am făcut o plăcintă frumoasă și gustoasă. Mulțumesc!
Super bunnnnnnnn....................
Am facut si eu! Este super! Multumim pentru reteta !
Am sa incerc reteta cu spanacul scazut in tigaie cu unt si lapte ca si cum ar fi gatit,cred ca iese si asa,pe urma il amestec cu branza feta sa vedem ce iese?!
Excelent