Placinta cu spanac si aluat de casa

(4.66/5 - 238 voturi)
36 comentarii

Reteta este cat se poate de simpla. Cu aluatul se lucreaza deosebit de usor, iar umplutura…divina! Bineinteles cui ii place spanacul in combinatie cu branza. Eu va spun ca trebuie incercata neaparat!

  • Placinta cu spanac si aluat de casa
  • Placinta cu spanac si aluat de casa, Poza 2
  • Placinta cu spanac si aluat de casa, Poza 3
Tipul rețetei: Antreuri
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 1 oră
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 1 h, 45 m
Dificultate: Dificil

Ingrediente

Asadar aveti nevoie de: (pentru o tava de aprox. 20/30 cm sau 2 tavi rotunde de tarta cu diametrul 20cm)

Pentru aluat:

1 ou

500 gr faina

220 ml apa

100 gr unt la temperatura camerei

o lingurita de sare

Umplutura:

400 gr spanac (oparit si scurs sau congelat si dezgetat)

1 morcov

1 ceapa

250 gr branza telemea de vaca sau oaie (sau 150 de branza si 100 cascaval)

o legatura de marar

100 ml smantana

piper si sare dupa gust

4 oua (dintre care un galbenus pentru uns)

3 linguri lapte (tot pentru uns)

Preparare

Etapa 1

Aluat

Scoatem untul din frigider cu cel putin o ora inainte, ca sa se inmoaie (sau il punem 10-15 secunde in microunde…cum fac eu:-)), il punem intr-un castron si framantam putin cu faina pana aluatul devine sfaramicios.

Etapa 2

Adaugam praful de sare, oul batut putin apoi apa (treptat). Framantam aluatul pana nu mai este lipicios si s-au incorporat bine toate elementele lichide.
Il bagam la frigider acoperit cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura.

Etapa 3

Umplutura:

Spanacul bine scurs (eu l-am avut congelat si l-am dezghetat tot la microunde cca 15 min, voi sa il verificati din cand in cand sa nu cumva sa il coaceti, depinde de microunde!), se amesteca intr-un castron cu ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea mica, branza rasa, smantana si se gusta de sare si piper. Tocam mararul si il adaugam si pe el in compozitie.

Etapa 4

Eu am folosit 3 oua pe care le-am batut putin inainte ca pe omleta.
In spanac se poate pune si cascaval, care leaga foarte bine compozitia, eu nu am avut, asa ca am crescut cantitatea de branza de la 150 de gr., cat era in reteta initialala, la 250 de grame.

Etapa 5

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. O parte o vom pune ca baza si trebuie sa fie mai mare, cealalta parte o folosim pentru grilajul de deasupra.
Am intins foaia de la baza mai grosuta, apoi am asezat-o in tava de jenna (pe care o ungem cu ulei) cat sa acopere si peretii acesteia.

Etapa 6

Am pus umplutura, apoi am facut o foaie din aluatul ramas si am taiat fasii pe care le-am intercalat peste compozitie sub forma de grilaj.

Etapa 7

Se unge deasupra cu galbenus amestecat cu 3 linguri de lapte si se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste.




Punctează această reţetă:

Comentarii (36):

5 / 5
Postat 27/05/2016, 14:55

Am facut impreuna cu mama mea aceasta reteta. Mamei mele ii place spanacul foarte mult. Am renuntat la morcov si am adaugat putin usturoi. Spanacul l.am calit in loc sa il oparesc, l.am scurs si l.am pus un pic in tigaie cu o ceapa verde si un usturoi verde. Mama se gandea ca nu ii va placea placinta, dar a iesit delicioasa. Acum vrea si ea reteta. Multumesc foarte frumos. Blatul este o idee geniala daca nu ai foi pentru placinta.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/05/2014, 16:46

Am sa incerc reteta cu spanacul scazut in tigaie cu unt si lapte ca si cum ar fi gatit,cred ca iese si asa,pe urma il amestec cu branza feta sa vedem ce iese?!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 12/11/2015, 14:53

"tava de jenna" n-am mai auzit, eventual un vas de sticla termorezistenta, un vas de Jena. Vad ca ai o incultura foarte vasta...

(0) (2) Abuz
5 / 5
Postat 25/10/2013, 08:34

Multumesc pentru reteta! A iesit foarte gustoasa. Eu am adaugat si putin cascaval.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 15/11/2013, 08:19

CRED CA E UN ANTREU REUSIT , ACUMA O SA L FAC SI EU, MULTUMIRI.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/04/2014, 22:06

Mi-a trezit interesul aceasta reteta, deci sigur o voi incerca

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 19/04/2014, 16:36

Intresant aluatul- pare un aluat fraged si nu unul de foietaj

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/05/2016, 15:04

Am făcut o plăcintă frumoasă și gustoasă. Mulțumesc!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5laura stanescu
Postat 19/04/2014, 12:23

Cred ca este buna , o sa o fac acum si o sa ma conving

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 17/03/2015, 22:09

Am facut si eu! Este super! Multumim pentru reteta !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale