Petitchef

Salata romana

Antreuri
4 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
o salata verde, mare

2 dovlecei tineri,medii


o ceapa rosie mica

4 rosii /o mana de rosii cherry

1 lingurita mustar de Djion (sau mustarul care va place)

6 linguri ulei de masline

1 lingura otet

sare,piper

4 felii de paine

50 g unt/ulei de masline -pentru prajit painea

Preparare

  • Se spala salata,se rupe cu mana in bucatele.
    Se spala si se curata morcovii si dovleceii si se dau prin razatoarea mare.
  • Se spala rosiile si se taie in bucati potrivite.
    Se taie ceapa atfel incat sa obtinem inele.
    Dessingul se face prin amestecarea cu telul a mustarului, cu uleiul, otetul, sarea si piperul.
  • Se pune untul/uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si se rumenesc feliile de paine cateva minute, se scot si se taie cubulete.
  • Se aranjeaza straturi succesive din legume, se pune si dressingul, totul trebuie sa arate cat mai apetisant.Deasupra se pun bucatele de paine si se serveste.

Poze

Salata romana, poza 1
Salata romana, poza 2
Salata romana, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de dovlecei si rosii (reteta video)
Salata de dovlecei si rosii (reteta video)
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata de post cu fasole rosie
Salata de post cu fasole rosie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: