Petitchef

Fasole scazuta cu jamon iberico

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g fasole

2 cepe


ardei rosu si verde

2 foi dafin

bucati de jamon

suc de rosii



piper

2 linguri de faina

Preparare

  • Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede. Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2?3 ori aceasta operatie, dupa care punem legumele taiate dupa preferinta si lasam sa fiarba impreuna.
  • Intre timp taiem bucatele de jamon nici prea subtiri, pt ca se usuca, nici prea groase, pe care le punem la prajit in putin ulei, le lasam putin, nu trebuie sa se prajeasca prea mult, doar sa se rumeneasca putin, dupa care le scoatem.
  • Intre timp taiem bucatele de jamon nici prea subtiri, pt ca se usuca, nici prea groase, pe care le punem la prajit in putin ulei, le lasam putin, nu trebuie sa se prajeasca prea mult, doar sa se rumeneasca putin, dupa care le scoatem.
  • Intre timp taiem bucatele de jamon nici prea subtiri, pt ca se usuca, nici prea groase, pe care le punem la prajit in putin ulei, le lasam putin, nu trebuie sa se prajeasca prea mult, doar sa se rumeneasca putin, dupa care le scoatem.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole scazuta
Fasole scazuta
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Fasole scazuta la cuptor
Fasole scazuta la cuptor
4 porții
32 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Fasole scazuta cu afumatura
Fasole scazuta cu afumatura
4 porții
14 ore
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.