Petitchef

Iahnie de fasole

Felul principal
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6 porții
- fasole(in jur de jumatate kg)

- 2 cepe medii tocate marunt

- un morcov dat pe razatoare

- foi dafin

- pasta rosii

- verdeata

- sare, piper

- afumatura(daca nu tineti post)

Preparare

Etapa 1

Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede.

Etapa 2

Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta aceasta operatie.

Etapa 3

Intre timp se caleste ceapa si afumatura, apoi se adauga morcovul si pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Acest amestec se adauga peste fasole, se pun verdeturile si condimentele.Se fierbe pana mai scade din zeama .




Comentarii (14):

constanta_s2014
constanta_s2014, 01/12/2017

Mimisor draga, afumatura aia nu ar trebui fiarta separat sau impreuna cu fasolea? Are nevoie de mai mult timp de gatire decat ai cali o ceapa! Eu fac altfel iahnia ; fierb fasolea intr-o oala doar in apa si separat fac un sos din ceapa inabusita peste care pun bulion de rosii sau pasta de tomate, peste astea pun fasolea fiarta cu putina apa in care a fiert, foi de dafin, cimbru, sare, piper si o mai las sa fiarba 10 min impreuna cu sosul. La iahnie nu folosesc morcov, numai la ciorba pun si il pun intreg pt ca ai mei nu sunt prieteni cu morcovul pt ca e dulce. Afumatura o fierb cu fasolea la un loc ca sa se amestece gusturile.

(1) (0) Abuz
13/01/2015

Este o reteta foarte buna la gust

(0) (0) Abuz
22/01/2015

O mincarica super buna!!!!!!!

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Pare foarte buna la gust!!!

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:buuuun

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
09/09/2013

Super bun si usor

(0) (0) Abuz
21/04/2015

Simplu si gustos

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
02/11/2013

Este foarte buna

(0) (0) Abuz
07/12/2012

Foarte buna

(0) (0) Abuz
16/11/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: