Petitchef

Tarta sarata cu ceapa si branza

Antreuri
8 porții
20 min
35 min
Ușor
La prima vedere pare o reteta nepretentioasa dar care va va cuceri cu gustul ei delicios! Nu necesita tehnici complicate de executie si nci ingrediente pretiose!

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru aluat avem nevoie de :

100 grame iaurt

3 linguri de lapte rece

25 grame unt rece

200 grame faina

1/2 pachetel de praf de copt

Putina sare


Pentru umplutura avem nevoie de :

3 cepe mari

2 linguri de ulei

2 oua

200 grame de smantana

1 lingurita mustar

1/2 lingurita cimbru uscat

1/2 lingurita roamarin uscat

100 grame branza sarata (sau cascaval-sau amestec de cascaval si branza)

Preparare

  • Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Apoi se adauga untul rece dat pe razatoare sau taiat in aschii fine. Dupa unt adaugati compozitiei iaurtul amestecat cu cele 3 linguri de lapte. Amestecati ingredientele dar nu le framantati. Trebuie amestecate ingredientele pana se aduna intre ele si atat. Cantitatea de aluat abtinuta este potrivita pentru o forma de tarta mare, cam de 23 cm diametru.
  • Transferati aluatul in tava de tarta si aranjati-l cu ajutorul degetelor. Acum dati tava de tarta la frigider si apucati-va sa faceti umplutura.
  • Taiati ceapa marunt si caliti-o in ulei muuult timp, adica vreo 20 de minute. Dupa ce s-a calit ceapa, trageti tigaia de pe foc si apucati-va de cealalta parte a umpluturii.
  • Se bat ouale cu un tel, se adauga smantana, ierburile uscate, mustarul si putina sare si piper.
  • Dati foc la cuptor…dar nu la propriu, nu incendiati casa! Aprindeti focul in cuptor si stabiliti temperatura cam pe la 170 grade (foc mic) si apucati-va sa “compuneti” tarta.
    In tava captusita cu aluat puneti jumatate din cantitatea de ceapa calita, piperati putin pe deasupra, adaugati 50 grame de cascaval sau branza rasa si apoi turnati jumatate din compozitia de oua cu smantana. Peste compozitia de oua cu smantana presarati restul de ceapa calita, puneti compozitia de oua si smantana care a ramas si deasupra presarati 50 grame de branza sau cascaval ras.
    Tarta astfel “construita” se baga la cuptor la foc mic, adica 170 grade si se lasa inauntru cam 30-35 minute.
  • Inainte de servire este bine sa se lase sa se racoreasca vreo 10-15 minute.
  • POFTA BUNA!



Comentarii:

angela2011
angela2011, 31/03/2014

AM SA INCERC SI EU....FOARTE BUNA !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu napi
Tarta cu napi
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta Regilor cu raclette
Tarta Regilor cu raclette
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta sarata cu broccoli si branza
Tarta sarata cu broccoli si branza
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta sarata cu branza si spanac
Tarta sarata cu branza si spanac
6 porții
50 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ceapa caramelizata si branza de capra
Tarta cu ceapa caramelizata si branza de capra
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCeapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: