Petitchef

Tarta sarata cu ceapa si branza

La prima vedere pare o reteta nepretentioasa dar care va va cuceri cu gustul ei delicios! Nu necesita tehnici complicate de executie si nci ingrediente pretiose!

Antreuri
8 porții
20 min
35 min
Ușor

Ingrediente

8

Pentru aluat avem nevoie de :

Pentru umplutura avem nevoie de :

Preparare

  • Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Apoi se adauga untul rece dat pe razatoare sau taiat in aschii fine. Dupa unt adaugati compozitiei iaurtul amestecat cu cele 3 linguri de lapte. Amestecati ingredientele dar nu le framantati. Trebuie amestecate ingredientele pana se aduna intre ele si atat. Cantitatea de aluat abtinuta este potrivita pentru o forma de tarta mare, cam de 23 cm diametru.
  • Transferati aluatul in tava de tarta si aranjati-l cu ajutorul degetelor. Acum dati tava de tarta la frigider si apucati-va sa faceti umplutura.
  • Taiati ceapa marunt si caliti-o in ulei muuult timp, adica vreo 20 de minute. Dupa ce s-a calit ceapa, trageti tigaia de pe foc si apucati-va de cealalta parte a umpluturii.
  • Se bat ouale cu un tel, se adauga smantana, ierburile uscate, mustarul si putina sare si piper.
  • Dati foc la cuptor…dar nu la propriu, nu incendiati casa! Aprindeti focul in cuptor si stabiliti temperatura cam pe la 170 grade (foc mic) si apucati-va sa “compuneti” tarta.
    In tava captusita cu aluat puneti jumatate din cantitatea de ceapa calita, piperati putin pe deasupra, adaugati 50 grame de cascaval sau branza rasa si apoi turnati jumatate din compozitia de oua cu smantana. Peste compozitia de oua cu smantana presarati restul de ceapa calita, puneti compozitia de oua si smantana care a ramas si deasupra presarati 50 grame de branza sau cascaval ras.
    Tarta astfel “construita” se baga la cuptor la foc mic, adica 170 grade si se lasa inauntru cam 30-35 minute.
  • Inainte de servire este bine sa se lase sa se racoreasca vreo 10-15 minute.
  • POFTA BUNA!


Întrebări:




Comentarii:

angela2011
angela2011, 31/03/2014

AM SA INCERC SI EU....FOARTE BUNA !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta tropeziana
Tarta tropeziana
8 porții
5 h 40 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează