Petitchef

Sufleu de dovlecei cu rosii

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Dovleceii se spala si se taie pe lungime. Rosiile se oparesc, se inlatura pielita si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Cartofii se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie felii.
  • Verdeata se spala si se toaca marunt. Incingem cuptorul la 200 grade C. Calim ceapa si usturoiul in 2-3 linguri de ulei, adaugam rosiile si lasam sa fiarba 10 minute. Condimentam cu sare si piper.
  • Intr-un castron facem sosul de branza. Batem oualele, adaugam laptele, smantana si branza rasa. Condimentam cu sare, piper si nucsoara.
  • Ungem cu unt o forma termorezistenta. Asezam straturi alternative de cartofi, dovlecei, verdeata, rosii si sos de branza. Incheiem cu strat de sos de branza.
  • Punem si untul in gramajoare pe toata suprafata tavii. Da la cuptor pentru ~ 60 minute. Cand scoatem din cuptor presaram rozmarin deasupra.


Întrebări:




Comentarii:

29/04/2017

Iese exact ca in imagine, f gustoasa!
Da, 'doamna' sau 'domnule', asa e limba romaneasca....toata lumea spune: 'batem ouale' in tara asta, numai cei mai 'deosebiti' sunt super atenti la fiecare vorba scoasa din gura sau scrisa pe hirtie....cita intoleranta si rautate...tipic romanesc de altfel..

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
07/08/2016

Reteta este corectă și foarte bună va sfătuiesc sa o încercați, se poate servi caldă sau rece sau ca garnitură lângă carne. Cu privire la greșeala de scriere nu ar trebui sa jignim i se poate întâmpla oricui și cel ce jignește este o persoana fără educație.

am gătit această rețetă (6) (0) Abuz
Lixandra, 01/06/2023

Nu am nimic de obiectat la aceasta reteta doar ca nu se poate numi sufleu care este cu totul altceva .

(0) (0) Abuz
07/08/2016

Arata f.bine!

(1) (0) Abuz
07/08/2016

"Batem oualele" Asa scriu numai proastelele si incultelele! Sau esti un pui de "lele", ca multe "altelele"?!

(0) (9) Abuz
25/06/2015

Bun

(1) (0) Abuz
31/07/2013

Arata f bine, acum o sa o incerc!!! precis este delicioasa...

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
7 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Terrine de dovlecei si somon afumat
Terrine de dovlecei si somon afumat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează