Petitchef

Sufleu de dovlecei cu rosii

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Dovleceii se spala si se taie pe lungime. Rosiile se oparesc, se inlatura pielita si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Cartofii se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie felii.
  • Verdeata se spala si se toaca marunt. Incingem cuptorul la 200 grade C. Calim ceapa si usturoiul in 2-3 linguri de ulei, adaugam rosiile si lasam sa fiarba 10 minute. Condimentam cu sare si piper.
  • Intr-un castron facem sosul de branza. Batem oualele, adaugam laptele, smantana si branza rasa. Condimentam cu sare, piper si nucsoara.
  • Ungem cu unt o forma termorezistenta. Asezam straturi alternative de cartofi, dovlecei, verdeata, rosii si sos de branza. Incheiem cu strat de sos de branza.
  • Punem si untul in gramajoare pe toata suprafata tavii. Da la cuptor pentru ~ 60 minute. Cand scoatem din cuptor presaram rozmarin deasupra.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube


Comentarii:

29/04/2017

Iese exact ca in imagine, f gustoasa!
Da, 'doamna' sau 'domnule', asa e limba romaneasca....toata lumea spune: 'batem ouale' in tara asta, numai cei mai 'deosebiti' sunt super atenti la fiecare vorba scoasa din gura sau scrisa pe hirtie....cita intoleranta si rautate...tipic romanesc de altfel..

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
07/08/2016

Reteta este corectă și foarte bună va sfătuiesc sa o încercați, se poate servi caldă sau rece sau ca garnitură lângă carne. Cu privire la greșeala de scriere nu ar trebui sa jignim i se poate întâmpla oricui și cel ce jignește este o persoana fără educație.

am gătit această rețetă (5) (0) Abuz
07/08/2016

Arata f.bine!

(1) (0) Abuz
07/08/2016

"Batem oualele" Asa scriu numai proastelele si incultelele! Sau esti un pui de "lele", ca multe "altelele"?!

(0) (7) Abuz
25/06/2015

Bun

(1) (0) Abuz
31/07/2013

Arata f bine, acum o sa o incerc!!! precis este delicioasa...

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sufleu de vinete cu carne tocata
Sufleu de vinete cu carne tocata
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Sufleu de rosii cu vinete
Sufleu de rosii cu vinete
8 porții
1 h 10 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Quiche cu morcovi, ardei si rosii
Quiche cu morcovi, ardei si rosii
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.