Petitchef

Aperitiv frantuzesc

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie . Sunca sau jambonul se taie marunt. Ciupercile se trag in ulei apoi se inabusa aprox. 10 minute amestecand des.
  • Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui,
    apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
  • Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute.
    Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade bine sosul.
  • La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa. Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Din cand in cand apasati clatitele tartinate cu mana sa se uniformizeze.
  • Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor. A folosit vas de Jena. Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras pi o lingurita de unt topit sau smantana.
  • Dati la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.

Rețete inrudite

YouTube

Poze

Aperitiv frantuzesc, poza 1
Aperitiv frantuzesc, poza 2
Aperitiv frantuzesc, poza 3
Aperitiv frantuzesc, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

26/01/2017

Bun si interesant . Presupun ca smantana este de gatit nu fermentata

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1 h 8 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Aperitiv frantuzesc
Aperitiv frantuzesc
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)
Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)
4 porții
2 ore
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne
Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne
4 porții
3 h 10 m
Ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul Foietajul sau aluatul frantuzesc Foietajul sau aluatul frantuzesc

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.