Petitchef

Aperitiv frantuzesc

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie . Sunca sau jambonul se taie marunt. Ciupercile se trag in ulei apoi se inabusa aprox. 10 minute amestecand des.
  • Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui,
    apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
  • Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute.
    Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade bine sosul.
  • La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa. Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Din cand in cand apasati clatitele tartinate cu mana sa se uniformizeze.
  • Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor. A folosit vas de Jena. Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras pi o lingurita de unt topit sau smantana.
  • Dati la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.


Poze

Aperitiv frantuzesc
Aperitiv frantuzesc - poza 2
Aperitiv frantuzesc - poza 3
Aperitiv frantuzesc - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

26/01/2017

Bun si interesant . Presupun ca smantana este de gatit nu fermentata

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mini croissante aperitiv
Mini croissante aperitiv
8 porții
35 min
Ușor
Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Foietajul sau aluatul frantuzesc Foietajul sau aluatul frantuzesc O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează