Petitchef

Zacusca rapida

Antreuri
8 porții
20 min
1 oră
Ușor
Am facut aceasta zacusca pentru ca noua ne place tare mult si avand niste vinete prin congelator am zis sa le facem altfel, asa ca am facut o zacusca mai diferita ca sa zic asa, in sensul ca nu am mai copt ardeii cum se face la zacusca clasica, am avut doar vinetele coapte!

Ingrediente

8

Preparare

  • Coacem vinetele, le curatam de coaja si le scurgem de sucul amar cca 2 ore. Eu le-am avut congelate, am copt asta vara si am avut in congelator.

    In Romania se gasesc vinete congelate si la magazin, la noi in Canada lumea nu consuma vinetele ca noi, asa ca am fost nevoita sa cumpar si sa coc…
  • Curatam ceapa, o taiem fin si o calim intr-o craticioara de inox cu cei 250 ml de ulei. Adaugam treptat cate putina apa calduta sa se inmoaie si sa fiarba bine.
  • Curatam ardeii si-i taiem feliute mai groase dupa care ii punem si pe ei in tigaie alaturi de ceapa si mai adaugam apa pana acestia s-au inmuiat bine
  • Vinetele le punem in robotul de bucatarie si le tocam bine pana se fac ca o pasta apoi le rasturam in cratita si amestecam cu ceapa si ardeiul
  • Punem o foaie de dafin, piperul boabe, sarea si coriandrul si amestecam.

    Cand au dat in cateva clocote adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cca 5 minute dupa care le bagam intr-o cratita emailata sau vas de yenna in cuptorul incins in prealabil la 180 ºC.
  • Le lasam in cuptor pana scad (aprox. 1 ora)
  • Papam zacusca cu mare pofta, ca e tare buna! :-)

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Zacusca rapida, poza 1
Zacusca rapida, poza 2

Întrebări:




Comentarii (31):

06/09/2016

Este o reteta foarte buna pentru portii mici sau pentru vara

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2016

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2016

Da este delicioasa. Multumiri!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Rodica Rosenthal, 05/03/2015

Am pregatit zacusca de casa "pentru consum imediat" , dar ardeii I-am copt pe gratar cui vinetele deodata. Am adaugat si ciuperci din conserva si le-am lasat sa scada in cuptor. yummy!!!! un deliciu.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/09/2016

Chiar ca este tare buna ! Am pregatit si eu, din dovlecei, pentru consumul direct. A avut succes. Zacusca pentru iarna, in cazul meu, trebuie sa mai astepte, din cauza vremii foarte calde si a balconului inchis.

(0) (0) Abuz
07/09/2016

Nu este prea rapida

(0) (0) Abuz
06/09/2016

ORIBIL, AUZI SA PUI APA !!!!!

(0) (0) Abuz
06/09/2016

Superrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
06/09/2016

La voi in Canada se spune "vas de yenna" (cu doi N - sa fie mai lung)? La noi in Europa i se zice vas de Jena, dupa numele orasului din Germania, unde se afla fabrica de sticla termorezistenta. De, diferenta de cultura, mai degraba lipsa de cultura!

(0) (1) Abuz
03/05/2015

F buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zacusca
Zacusca
10 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Zacusca de vinete si ardei
Zacusca de vinete si ardei
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zacusca de vinete
Zacusca de vinete
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.