Banana bread - paine de banane ii
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Paine toast - de casa
Preparare
Preparare40 min
Gătire30 min
- Se pregateste o tava de chec: se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se incalzeste cuptorul la 175-180 C.Se piseaza bananele in blender/ mixer 2-3 minute (se poate si cu furculita).
- Se adauga ouale, zaharul si vanilia si se amesteca cu putere cate 4-5 minute dupa ce le adaugati pe fiecare si la sfarsit inca 2-3 minute pana isi dubleaza volumul si e pufos.
- Se amesteca separat faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si se cerne.Se adauga amestecul de faina peste amestecul de banane si se amesteca doar pana s-a incorporat toata faina. Acum se poate adauga stafidele, ciocolata (de preferat congelate), sau orice fel de nuci.
- Se pune in tava si se orneaza cu samburi de nuci si cipsuri de ciocolata. Se da la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand testarul iese curat (introdu o scobitoare in prajitura si daca iese curat e gata coapta, daca nu mai lasa 5 min si incearca din nou).
- Dupa ce e gata las-o sa se raceasca 5 minute in tava, apoi scoate-o si las-o sa se raceasca pe un gratar (ca sa se ventileze pe toate partile).
Iata si micuta mea hoata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: