Petitchef

Tortul de revelion

Desert
8 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
400 g iaurt de piersici,

50 g zahar pudra,

250ml frisca,

15 g gelatina hidratata in 3 -4 lg de suc din compot de piersici.

1compot mare de piersici.


Mousse de ciocolata:

300 ml frisca,

2 oua ,

100 g zahar pudra,

10 g gelatina hidratata in 3 lg apa,

150 g ciocolata.

-5 albuse

100 g zahar

1lg(lingura)ulei

1 g cacao,2g faina

30 g stafide

50 g ciocolata taiata bucatele

30 g nuci macinate

1 praf de copt

Preparare

  • Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul cate putin batand in continuare ,uleiul...apoi cu lingura amestecam faina ,cacao si praful de copt si pe urma stafidele ,ciocolata si nuca.
    Se da la cuptor cam 30 minute se face o proba cu scobitoarea ,daca iese curata inseamna ca e gata. folosit o forma pentru copt cu diam de 22.
    Blatul taiat in doua foi.Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra ,frisca batuta tare amestecata cu iaurtul si apoi cu gelatina hidratata.
  • In forma in care copt blatul pus o foaie de blat...si aici uitat de poze pus peste foaia de blat piersici din compot,stiti ca piersicile sunt taiate jumatati in compot , taiat fiecare piersica in doua pe diagonala ..peste piersici pus crema de iaurt si lasat sa se intareasca putin ,apoi cu o lingurita facut gauri in crema asa din loc in loc ,ca sa intre cea de ciocolata prin ea.
  • Frica se bate ,galbenusele se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar ,albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar si se amesteca impreuna .Ciocolata se topeste ,se amesteca in crema si se pune si gelatina hidratata.
  • Peste crema de iaurt pus jumatate din mousse , apasat cu lingura sa intre crema in gauri , pus apoi restul de piersici,cealalta jumatate de mousse si apoi foaia de blat.
    Acoperit cu folie si lasat la rece pana a doua zi cand intors tortul pe platou.
  • La inceput vrut sa imbrac in pasta de zahar ,dar pe urma zis ca e prea dulce pasta si renuntat , imbracat marginea tortului intr-un strat de frisca , pus deasupra o glazura de ciocolata din 150 g ciocolata topita cu 70 ml frisca si o lingurita de miere si am lasat sa curga peste tort cum a vrut ,apoi din frisca pus o bordura in partea de jos cu dosul unei lingurite .
  • Luat cate putina frisca pe dosul linguritei si pus gramajoare una langa alta asa mi-a venit mie pe moment , vrut sa para ceva pufos ,de iarna si mi-a placut pana la urma.Deasupra pus ornamentul ceas, ca semnificatie a trecerii in urmatorul an.

Poze

Tortul de revelion, poza 1Tortul de revelion, poza 2Tortul de revelion, poza 3Tortul de revelion, poza 4Tortul de revelion, poza 5Tortul de revelion, poza 6Tortul de revelion, poza 7Tortul de revelion, poza 8




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tortul pentru karina
Tortul pentru karina
8 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tortul buturuga de craciun
Tortul buturuga de craciun
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tortul de ziua mea
Tortul de ziua mea
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Frappuccino ca la starbucks
Frappuccino ca la starbucks
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa bei corect de RevelionCum sa bei corect de Revelion

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: