Petitchef

Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer

O rețetă foarte ușoară și gustoasă. Tot ce trebuie să faceți este să urmați câțiva pași mici pentru a prepara bile de mozzarella în friteuza cu aer care sunt crocante la exterior și moi la interior. Datorită metodei de gătit cu Air Fryer, se folosește foarte puțin ulei pentru a prepara această rețetă. Urmați rețeta noastră pas cu pas dacă doriți să încercați niște delicioase biluțe de mozzarella pane în friteuza cu aer. Acestea sunt aperitivele pe care toată lumea le adoră și vor deveni un must-have pentru aperitivele de acasă.

Aperitiv
4 porții
15 min
1 oră
8 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Materiale

  • friteuză cu aer
  • 3 boluri mici
  • Clește

Preparare

  • Etapa 1 - Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer
    Scurgeți mozzarella de lichid. Așezați-le pe o farfurie și tamponați-le de mai multe ori cu prosoape de hârtie.
  • Etapa 2 - Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer
    Acum pregătiți 3 boluri mici de care veți avea nevoie pentru panare:
    - 1 cu făină
    - 1 cu ouă bătute și 1 vârf de cuțit de sare
    - 1 cu pesmet și 1 vârf de cuțit de sare
  • Etapa 3 - Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer
    Se ia o mozzarella mică și se înmoaie în făină prin mișcarea directă a bolului.
  • Etapa 4 - Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer
    Apoi se înmoaie în ou cu ajutorul cleștelui.
  • Etapa 5 - Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer
    Se termină cu pesmetul, amestecând mereu bolul. Apoi repetați din nou cei 3 pași pentru a obține o crustă dublă de pesmet (făină/ ouă/ pesmet. Se continuă până se termină mozzarellele.
  • Etapa 6 - Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer
    Se pun mozzarellele pane într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la congelator cel puțin 1 oră.
  • Etapa 7 - Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer
    După ce a trecut acest timp, puneți mozzarellele în coșul aparatului de prăjit cu aer și pulverizați puțin ulei deasupra. Gătiți timp de 8 minute la 190°C în modul air fry și la jumătatea gătitului scuturați ușor coșul pentru a le amesteca
  • Etapa 8 - Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer
    Biluțele de Mozzarella în friteuza cu aer sunt gata!

Observații:

Pot congela biluțele de mozzarella gătite în friteuza cu aer?
Da. Puteți să le congelați după panare și să le gătiți atunci când aveți nevoie de ele.

Cât timp se păstrează biluțele de mozzarella gătite în friteuza cu aer?
Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata. Când sunt gătite, sunt încă fierbinți și moi.

Pot să prăjesc biluțele de mozzarella folosind metode tradiționale?
Bineînțeles că puteți. Urmați aceeași procedură, apoi gătiți-le în mult ulei vegetal și scurgeți-le când sunt aurii. Puteți folosi și o friteuză, dacă aveți una la dispoziție.

Ce pot adăuga în pesmet?
În pesmet puteți adăuga ierburi după gust sau condimente precum piper, paprika și turmeric.

Cum să însoțești biluțele de mozzarella gătite într-o friteuză cu aer?
Le puteți servi cu un sos clasic precum ketchup, maioneză sau un sos de iaurt, dacă preferați.

Care este cel mai bun mod de a pana biluțele de mozzarella?
În această rețetă, dubla panere este foarte importantă: folosiți 3 boluri și un clește de bucătărie, astfel încât să nu vă murdăriți mâinile după ce mozzarella au trecut prin ou. De asemenea, recomandăm curățarea frecventă a cleștelui pentru a evita murdărirea pesmetului.



Echipamente de gătit

Friteuza cu aer

Poze

Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer
Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer - poza 2
Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer - poza 3
Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer - poza 4
Biluțe de Mozzarella în friteuza cu aer - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
8 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bruschetta cu pesto, rosii cherry si mozzarella
Bruschetta cu pesto, rosii cherry si mozzarella
2 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Baghete răsucite cu pesto roșu și mozzarella
Baghete răsucite cu pesto roșu și mozzarella
10 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole! Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează