Petitchef

Creier pane

Aperitiv
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
creier(ca 1 creier pentru 2 pers)

apa

otet (la 1 l de apa ca 2-3 ls)

foi de dafin(1-2 la frunze un 1l apa)

piper boabe(10-15 buc. la 1l apa)

sare ( 1lc la 1l apa)

ou (1 buc pt. 1 creier)

pesmet

faina

ulei/untura..

Preparare

  • Se pune apa la fiert si cind a inceput s afoiarba se pun frunzele de dafin, boabele de piper, otetul ,sarea si creierul.Se fierbe la foc potrivit ca. 5 min, daca creierul este proaspat.
  • Daca creierul este congelat se pune in apa rece, impreuna cu ce am descris mai sus sis e lasa la foc micut sa fiarba ca 20-30 min. pina ce se observa ca, creierul sa inchegat.Creierul fiert se strecoara si se clateste cu apa rece.Eventual se curata de pielite., de oscioare,de resturile care eventual mai ramin.
  • Se pregatesc 3 recipiente.Unul cu faina, unul cu ou batut amestecat cu ceva sare, piper, nucsoara si zeama de lamiieBogdana a zis ca se paseaza. zic ca mai bine sa se taie cu cutitul bucatele marunte, din care se formeaza chiftele sau li-se dau forma mititeilor, se trec prin faina, ou si pesmet, dupa care se prajesc in uleiul bine inins.
  • Daca cumva masa de creier este prea moale,se poate adaouga 1lc faina.Iar daca crusta de Panne o doriti mai groasa/crocanta, eu procedez asa;cind bat oul amestec in el si 1-2ls de faina.In amestecul de creier, se pot taia si verdeturi ca de ex. frunze de patrunjel, usturoi.
  • Iar daca pesmetul doriti sa fie mai gustos sau o alta nota in gust, puteti amesteca in el, Fulgi zdrobiti de Porumb,Griu, Cocos. Dupa cum se observa in poza , avut si ceva Champignons in frigider si facut si pe ei pane.servit linga, lamiie, salata verde si Sauce Tartare.
  • Se poate foarte bine sa se serveasca si alte garnituri, ca de ex.cartofi natur, cartofi fierti si trecuti prin in unt fierbinte si presarati cu patrunjel, garnitura de orez fiecare ce doreste sau cit e de mare foamea.

Poze

CREIER PANE, poza 1CREIER PANE, poza 2CREIER PANE, poza 3



Comentarii (14):

Manuela, 15/06/2017

Sper ca ai inteles ce a vrut sa spuna ca nu facem gramatica aicea, santeti tare destepte sa pupati in cur pe altii

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
MARIANA NICOLAE, 08/08/2017

O reteta foarte buna !NU TREBUIE SA TAXAM GRESELILE DE ORTOGRAFIE ,PENTRU CA S-A GRABIT GATITUL ESTE O ARTA SI NECESITA MULT TIMP !

(0) (0) Abuz
22/12/2016

Au avut un gust cam gretos din cauza ortografiei!

(0) (0) Abuz
04/11/2016

Saraca limba româna!

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
29/08/2013

Naspa

(0) (0) Abuz
26/07/2013

Gustos

(0) (0) Abuz
25/05/2013

Multumesc pt ajutor

(0) (0) Abuz
15/03/2013

Să se verifice ortografia!Cred că lipsesc nişte litere.(uleiul bine inins)

(0) (1) Abuz
03/02/2013

Este o reteta super si foarte usoara

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Creier pane cu trei nuante de piure
Creier pane cu trei nuante de piure
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Camembert pané
Camembert pané
2 porții
21 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: