Petitchef

Creier pane

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Creierul se curata de pielite, se cauta bine de eventuale bucatele de os si se pune in apa rece pana iese tot sangele. Apoi se fierbe 5 minute in apa cu sare si putin otet la foc potrivit.
  • Se scoate, cu atentie sa se sfarame, cu spumiera si se se pune la racit intr-o sita pt a se scurge de apa.
  • Creierul se sareaza si se pipereaza, se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in ulei incins pe amandoua partile.
  • Se pune pe un servetel de hartie pt a absoarbe grasimea.Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi, orez, legume sau ce va place.

Rețete inrudite

YouTube

Camembert pané



Poze

Creier pane
Creier pane - poza 2
Creier pane - poza 3
Creier pane - poza 4
Creier pane - poza 5
Creier pane - poza 6

Întrebări:




Comentarii (24):

lianadaniela, 26/06/2018

Se da un mic clocot creierului in putina apa, sare si 1 lingura otet, deoarece prin aceasta metoda creierul se strange putin si devine mult mai usor de manevrat inainte de a fi pus la prajit. Daca se curata de pielita ininte de a fi prajit (si fara a fi oparit putin) se manevreaza foarte greu si se desface in bucatele mici. Daca se opareste cu pielita, dupa acest procedeu se va curata foarte usor si ramane bucata intreaga. Reteta e corecta ..felicitari!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
26/06/2015

Explicatii corecte, usor de urmat. A iesit perfect. Multumiri.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/03/2014

Este o delicatesa!Cam greu pentru digestie, dar merita incecat, eu nu mai pun in apa cu otet, si tot asa de gustos este!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/08/2013

Super bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/06/2018

Se poate pune si la cuptor? sa evitam prajirea in ulei?

(0) (0) Abuz
Machilleos, 26/06/2018

In primul rand nu se fierbe se face ca pe schnitzel se curata bine si poti sa-l tii in apa rece ca sa iasa tot sangele dar el este foarte fraged si se coace imediat.

(0) (1) Abuz
04/07/2016

Eu nu fierb creierul deloc il curat de pelita il condimentez cu piper si putina sare il dau prin ou si faina si apoi al prajesc la foc iute exact ca la snitele.

(0) (1) Abuz
04/07/2016

Eu de creier cu os n-am mai auzit. Apoi "se scoate cu atentie sa se sfarame" si eu care credeam ca trebuie sa ramana intreg. "pt a absoarbe grasimea" nu e Limba romana, acolo se zice "a absorbi". Ar trebui sa te mai controlezi cand scrii, aici nu esti pe bucataras.ro sa-ti faci de cap!

(0) (1) Abuz
08/05/2015

Super! Acum gatesc si eu.

(0) (0) Abuz
07/05/2014

GOOD!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui pane cu alune
Pui pane cu alune
2 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Babybels pane în friteuza cu aer
Babybels pane în friteuza cu aer
10 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Camembert pané
Camembert pané
2 porții
21 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Creier pane cu trei nuante de piure
Creier pane cu trei nuante de piure
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează