Petitchef

Creier pane

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g creier

2 oua

faina

pesmet

sare, piper

Preparare

  • Creierul se curata de pielite, se cauta bine de eventuale bucatele de os si se pune in apa rece pana iese tot sangele. Apoi se fierbe 5 minute in apa cu sare si putin otet la foc potrivit.
  • Se scoate, cu atentie sa se sfarame, cu spumiera si se se pune la racit intr-o sita pt a se scurge de apa.
  • Creierul se sareaza si se pipereaza, se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in ulei incins pe amandoua partile.
  • Se pune pe un servetel de hartie pt a absoarbe grasimea.Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi, orez, legume sau ce va place.

Poze

Creier pane, poza 1Creier pane, poza 2Creier pane, poza 3Creier pane, poza 4Creier pane, poza 5Creier pane, poza 6



Comentarii (24):

lianadaniela, 26/06/2018

Se da un mic clocot creierului in putina apa, sare si 1 lingura otet, deoarece prin aceasta metoda creierul se strange putin si devine mult mai usor de manevrat inainte de a fi pus la prajit. Daca se curata de pielita ininte de a fi prajit (si fara a fi oparit putin) se manevreaza foarte greu si se desface in bucatele mici. Daca se opareste cu pielita, dupa acest procedeu se va curata foarte usor si ramane bucata intreaga. Reteta e corecta ..felicitari!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
26/06/2015

Explicatii corecte, usor de urmat. A iesit perfect. Multumiri.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/03/2014

Este o delicatesa!Cam greu pentru digestie, dar merita incecat, eu nu mai pun in apa cu otet, si tot asa de gustos este!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/08/2013

Super bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/06/2018

Se poate pune si la cuptor? sa evitam prajirea in ulei?

(0) (0) Abuz
Machilleos, 26/06/2018

In primul rand nu se fierbe se face ca pe schnitzel se curata bine si poti sa-l tii in apa rece ca sa iasa tot sangele dar el este foarte fraged si se coace imediat.

(0) (1) Abuz
04/07/2016

Eu nu fierb creierul deloc il curat de pelita il condimentez cu piper si putina sare il dau prin ou si faina si apoi al prajesc la foc iute exact ca la snitele.

(0) (1) Abuz
04/07/2016

Eu de creier cu os n-am mai auzit. Apoi "se scoate cu atentie sa se sfarame" si eu care credeam ca trebuie sa ramana intreg. "pt a absoarbe grasimea" nu e Limba romana, acolo se zice "a absorbi". Ar trebui sa te mai controlezi cand scrii, aici nu esti pe bucataras.ro sa-ti faci de cap!

(0) (1) Abuz
08/05/2015

Super! Acum gatesc si eu.

(0) (0) Abuz
07/05/2014

GOOD!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Camembert pané
Camembert pané
2 porții
21 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: