Drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute. Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat. Framantati cu mana 30 minute daca nu aveti masina de paine sau robotel de framantat.
Se acopera apoi aluatul cu o folie sau un prosop si se pune la loc caldut si fara curenti la crescut pentru cel putin 1 or . Cat creste aluatul preparati umplutura,amestecand ingredientele pana devin o pasta cremoasa.
Cand e crescut bine se imparte aluatul in jumatate. Se intind 2 foi si fiecare se unge cu umplutura, apoi se ruleaza.
Se unge fiecare rulou cu galbenus batut si se orneaza cu zahar si mac,susan.
Se da la cuptor pana se rumeneste. Dupa ce s-au racit,se taie fiecare rulou in patrate...astfel rezultand "branzoaicele".
De la bunicele mele si de la mama stiu o reteta de brinzoaice ffffff bune!!!! Delicioase! Crocante! Mult mai rapid de pregatit si, sigur, mult mai ieftina este aceasta reteta! Aluatul se face numai din oua si faina, cu indulgenta, se poate adauga o lingura de apa, iar umplutura contine numai brinza sarata sau dulce, oua, vanilie - optional. Numai astepti sa creasca aluatul, ci treci direct la treaba! Se prajesc in ulei sau untura incinsa - sint mult mai gustoase cu untura, dar.... Si calde si reci sint la fel de gustoase si crocante!!!!
Comentarii:
De la bunicele mele si de la mama stiu o reteta de brinzoaice ffffff bune!!!! Delicioase! Crocante! Mult mai rapid de pregatit si, sigur, mult mai ieftina este aceasta reteta!
Aluatul se face numai din oua si faina, cu indulgenta, se poate adauga o lingura de apa, iar umplutura contine numai brinza sarata sau dulce, oua, vanilie - optional. Numai astepti sa creasca aluatul, ci treci direct la treaba! Se prajesc in ulei sau untura incinsa - sint mult mai gustoase cu untura, dar.... Si calde si reci sint la fel de gustoase si crocante!!!!
Sant deliciose
Am facut si eu