Petitchef

Ochelari din foetaj

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un pachet foetaj/aluat frantuzesc

zahar de trestie sau normal

miez de nuca macinat si nuca de cocos

Preparare

  • Intindem foaie de aluat, presaram zahar brun (poate fi si normal)presaram deasupra nuca macinata si apoi incepem sa rulam aluatul din ambele capete, pe lungime.
  • Cu ajutorul unui fir de ata, taiem "ochelarii" sau "binoclu" (spuneti cum vreti) la o latime de circa 3 cm, punem in tava pe hirtie de copt si presaram din nou un pic de zahar.
  • Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190-200 de grade si lasam pina se rumenesc bine si servim cind s-au racit bine, bine.

Poze

Ochelari din foetaj, poza 1Ochelari din foetaj, poza 2Ochelari din foetaj, poza 3Ochelari din foetaj, poza 4Ochelari din foetaj, poza 5





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos
Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos
4 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Coliva
Coliva
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Coliva ca-n banat
Coliva ca-n banat
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
12 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: