Petitchef

Ochelari din foetaj

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un pachet foetaj/aluat frantuzesc

zahar de trestie sau normal

miez de nuca macinat si nuca de cocos

Preparare

  • Intindem foaie de aluat, presaram zahar brun (poate fi si normal)presaram deasupra nuca macinata si apoi incepem sa rulam aluatul din ambele capete, pe lungime.
  • Cu ajutorul unui fir de ata, taiem "ochelarii" sau "binoclu" (spuneti cum vreti) la o latime de circa 3 cm, punem in tava pe hirtie de copt si presaram din nou un pic de zahar.
  • Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190-200 de grade si lasam pina se rumenesc bine si servim cind s-au racit bine, bine.

Poze

Ochelari din foetaj, poza 1Ochelari din foetaj, poza 2Ochelari din foetaj, poza 3Ochelari din foetaj, poza 4Ochelari din foetaj, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu cartofi dulci
Tarta cu cartofi dulci
10 porții
1h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort fara foc din frisca si visine (raw food)
Tort fara foc din frisca si visine (raw food)
8 porții
5 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Bilute din faina de orez
Bilute din faina de orez
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Inghetata din iaurt de cocos
Inghetata din iaurt de cocos
4 porții
8h20m
Ușor

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: