Petitchef

Friptura de pui cu busuioc si branza de capra

Felul principal
3 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
4 piepti de pui cu os si piele

vreo 20 de frunze de busuioc verzi

300 g branza de capra rasa amestecata cu o lingurita de smantana.

sare mai grunjoasa,ca sa nu zic fleur de sel

piper

Preparare

  • Se desprinde usor pielea de pe pietul de pui si se pun frunzele de busuioc una langa alta,pana acoperim toate suprafata.
  • Asta-i branza care am folosit-o noi,e scumpa ,asa ca puteti cumpara branza romaneasca de capra,rasa pe razatoare mica,eventual amestecata cu o lingurita de smantana si pusa peste stratul de frunze de busuioc.
  • Se pun pieptii,presratai cu sare si piper ,in tava,in cuptorul incins la 200*c dupa ce s-au rumenit si copt,incercam cu furcutita,dupa cum se vede trebuie sa ramana suculenti nu iasca,ii scoatem si-i servim.
  • A uitat sa notez timpul,pentru ca am controlat ce se intampla in cuptor:Cand au fost rumeniti,i-am scos.cred ca dupa 35-40 de minute.Data viitoare am sa notez timpul si am sa vi-l spun.

Poze

Friptura de pui cu busuioc si branza de capra, poza 1Friptura de pui cu busuioc si branza de capra, poza 2



Comentarii:

costi1960
costi1960, 07/07/2015

Mai fratilor, cind o sa intelegeti ca amestecul carne / brinza este extrem de indigest?
La evrei este chiar interzis de religie (de data asta bine motivat) sa consumi la aceeasi masa cele 2 alimente.
Motivarea este extrem de simpla: atit carnea cit si brinza, pt. o buna digestie, necesita enzime specifice. La o masa, organismul uman nu poate secreta decit una din ele asa ca ori carnea, ori brinza ramin nedigerate = ficat + colecist chinuite = boli de digestie.
Mai sanatoasa este o friptura zdravana cu salata cu/sau legume fierte decit melanjul din aceasta asa-zisa reteta "haute gastronomie".

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/07/2015

Pare buna

(0) (0) Abuz
nimeni, 07/07/2015

Imi pare rau de reteta, dar prepararea este deficitara din punct de vedere al exprimarii si totul e o "varza ".
Parerea mea este sa pun pieptul de pui pe un pat de busuioc,nu deasupra conform retetei, apoi de ce sa platesc piept de pui cu pielita si s-o arunc, nu inteleg unde se pune sarea si piperul peste pui sau peste branza cu smantana ??

(0) (0) Abuz
07/07/2015

Patru bucati de piept de pui pentru trei portii mi se pare prea mult. Nu ati specificat gramajul pieptului de pui, ca daca il luam din comert are in jur de 500 grame. Altfel poate sa fie bun vad ca fara garnitura, doar cu salata, sanatos.

(0) (0) Abuz
07/07/2015

De ce sa nu zici "fleur de sel"? E tabu? Care data viitoare?

(0) (0) Abuz
09/12/2013

Foarte interesant

(0) (0) Abuz
simina, 09/11/2010

Ador reteta asta, a iesit excelent.Multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Friptura de pui la tigaie
Friptura de pui la tigaie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: