Petitchef

Supa crema de rosii II

Aperitiv
3 porții
40 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Se pune niste apa la fiert, ca sa oparim rosiile (probabil merg si neoparite, intrucat folosim un blender, dar eu urasc sa gasesc coji in supa).Le decojim, apoi le taiem in bucati.Curatam ceapa, morcovul si telina si le taiem in bucati mici.
  • Se pune uleiul intr-o oala , si se incalzeste la flacara mica.Cand s-a incins, se pun ceapa, morcovul si telina.Se amesteca cu o lingura de lemn.Se calesc la foc mic, pana se inmoaie si se coloreaza (~10 min, timp in care se amesteca de 2-3 ori).
  • Se pun rosiile taiate, si se adauga zaharul, piper, foile de dafin.Se fierb la foc mic pentru 10 min, amestecandu-se din cand in cand.
  • Se toarna incet supa peste amestecul cu rosii, se amesteca,se acopera cu un capac si se fierbe la foc mare pana da in clocot, apoi se micsoreaza focul din nou si se fierbe timp de 25 minute, amestecand de cateva ori.
  • Se ia supa de pe foc, se lasa cateva minute sa se risipeasca aburul, se pescuiesc cele 2 frunze de dafin, apoi se mixeaza pana devine ca o crema .Daca nu ai un blender, poti s-o mananci si asa.(Supa poate fi congelata pentru max. 3 luni; trebuie decongelata inainte de a o incalzi.)
  • Dupa pasare, se mai da intr-un clocot, se amesteca sa se omogenizeze, se adauga sare si piper, daca mai are nevoie si se serveste.E excelenta!


Poze

Supa crema de rosii II
Supa crema de rosii II - poza 2
Supa crema de rosii II - poza 3
Supa crema de rosii II - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

07/09/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/08/2013

Foare buna si usor de pregatit!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/03/2017

Prajeala are rostul su deoarece vitaminele liposolubile din legume si zarzavaturi nu se absorb decat in prezenta unei grasimi. Dvs. care va temeti de orice pic de grasime sunteti chiar mai plictisitori decat nutritionistii, care contrazic azi ceea ce au sustinul ieri. Oricine nu are ce face se face azi nutritionist! Nutritionistii adevarati sunt la spitale nu pe internet.

(1) (0) Abuz
30/10/2013

Super BUNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:prajeala...

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Foarte buna,naturala si sanatoasa.

(0) (0) Abuz
21/08/2013

Super!

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Yummy

(0) (0) Abuz
26/06/2013

O reteta excelenta de racoritoare si usoara pentru aceste zile calduroase !!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Cum sa faci supa crema! Cum sa faci supa crema!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează