Petitchef

Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic

Aperitiv
2 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Cartofii curatati se taie in 4 si se pun la fiert, in apa deja fierbinte, timp de 5-8 minute maxim. Dupa acest timp se scurg bine de apa.
  • Intre timp se da drumul la aragaz si se pune tava la incalzit. Cand tava este fierbinte, se scoate din aragaz si se pune untul facut bucatele si ulei de masline dupa gust. Se adauga foile de dafin si rozmarinul.
  • Se continua umplerea tavii cu ceapa rosie taiata in 4, iar mai apoi cartofii semifierti.
  • Capatana de usturoi se taie pe jumatate si se pune in tava. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca bine ingredientele.
  • Partea cea mai interesanta acum vine: deasupra bunatatilor de mai sus se toarna 1/2 de sticla de otet balsamic.
  • Bun. Mai departe se amesteca bine ingredientele cat sa-si imprumute fiecare din aroma si se baga la cuptor, timp de 40-50 de minute, pana sunt gata cartofii si par caramelizati.
  • In timp ce era la cuptor pot sa spun ca mirosea in casa super bine, asteptam cu nerabdare sa fie gata.


Poze

Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic
Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic - poza 2
Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic - poza 3
Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic - poza 4
Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic - poza 5

Întrebări:




Comentarii (13):

18/12/2013

Excelenta reteta. e singurul mod in care noi mai gatim cartofii! daca se omite untul este o excelenta reteta de post! Acelasi rezultat si cu zeama unei lamai in loc de otet balsamic.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/09/2015

Cam ciudatica reteta...

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Maxim bunatate putina carne

(0) (0) Abuz
31/12/2012

Super tare

(0) (0) Abuz
30/12/2012

O sa incerc...:))

(0) (0) Abuz
27/10/2011

Magnifique!

(0) (0) Abuz
13/09/2011

Trebuie sa fie bun!!!!!

(0) (0) Abuz
19/06/2011

Exelent 1arata !!!ha,ha,ha

(0) (0) Abuz
LIANA
LIANA, 10/03/2010

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUN!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
riefelt
riefelt, 18/01/2010

Reteta este excelenta, doar ca nu a fost respecrtata intocmai....unde este rozmarinul???

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi spiralați la cuptor
Cartofi spiralați la cuptor
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează