Petitchef

Cartofi dulci&albi cu ceapa rosie la cuptor, in stil asiatic

Laylalalamai multe rețete
(3.40/5 - 20 voturi)
Felul principal
6 porții
75 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6 porții
Pentru legume

- 1 lingurita seminte de coriandru

- ½ lingurita piper verde macinat

- ½ lingurita negru verde macinat

- 1 lingurita sare

- 2 x anason stelat

- 2 cepe rosii mari, curatate si taiate mare

- 3 cartofi albi, curatati si taiati cubulete

- 2 cartofi dulci, curatati si taiati felii

- 1 lingura ulei de nuci sau ulei vegetal

Pentru glazura

- 2 linguri sos soia

- 1 lingura ulei de nuci sau ulei vegetal

- zeama de lamaie, pentru servire (optional)

Preparare

Etapa 1

Incalzeste cuptorul la 220?C.Macina toate condimentele.Intr-un vas, amesteca legumele cu condimentele macinate si 1 lingura ulei de nuci sau ulei vegetal.Pune toate legumele intr-un vas termorezistent si da-le la copt 25 minute.

Etapa 2

Intre timp, amesteca sosul de soia cu 1 lingura ulei de nuci si 4 linguri apa rece.Dupa cele 25 minute, scoete legumele din cuptor, stropeste-le cu glazura preparata, apoi mai da-le la copt inca 20-30 minute pana cand s-au facut.Serveste-le cu zeama de lamaie, daca doresti.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Weekendul motiv de Brunch?Weekendul motiv de Brunch?Retete cu cartofi dulciRetete cu cartofi dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale